3 years ago
Delay nawet offline (ps5)
Witam Mam taki problem, że moi zawodnicy poruszają się dużo wolniej od przeciwnika. Mam wrażenie, że wszystkie animacje( strzału, podania) wczytują się bardzo długo. Nie wiem w czym może być problem...
Siema) Ja też mam takie problemy. Miesiąc prób zmiany, więc prawie zbliżyłem się do odpowiedzi. Z stuprocentowym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że jest to związane z ustawieniami kontrolera. Zauważyłem, że po podłączeniu kontrolera do ładowania, nawet przez powerbank w momencie gry, ustawienia się zmieniają. Wczoraj udało mi się wszystko skonfigurować, ale po podłączeniu do ładowania wszystko znów zaczęło się powoli. Nie jest to problem z internetem, ponieważ do testów użyłem trybu squad battles . Teraz staram się pamiętać wszystkie kroki, które wykonałem wczoraj. Dam znać, jeśli wszystko się uda.
u mnie raczej to nie wina kontrolera, zawsze mam podłączonego kablem do konsoli. Obstawiam bardziej coś z przesyłaniem obrazu, chociaż monitor ma dosyć nowy Samsung Odyssey G5 C34G55TWWR 1ms 165Hz. Najbardziej mnie dziwi, że delay występuje w każdym trybie gry nawet offline. Problemem jest głównie to, że moi zawodnicy wykonują wszystko dużo wolniej niż przeciwnika, praktycznie nie wygrywam pojedynków szybkościowych i rzadko wychodzę na sytuację 1 na 1 z bramkarzem, a najgorszy jest drybling zanim zawodnik zmieni kierunek biegu już nie mam piłki, a przeciwnik mija mnie bez problemu wykorzystując tylko lewy drążek
Nie chodzi tu o fizyczny problem z kontrolerem. Chodzi mi o synchronizację z ustawieniami zapisanymi na Twoim koncie. Spróbuj zalogować się przy użyciu innego konta, utwórz nowego użytkownika i przekonaj się, że nie będzie problemu. W każdym razie tak jest w moim przypadku.
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/Input-delay-offline-squad-battles-quick-match-Problems-with/m-p/13447590#M33754
Zobacz ten temat, może to pomoże)))
założyłem nowe konto ea ale nie mogę go powiązać z kontem playstation, piszę ''Możesz anulować powiązanie swojego konta po 30.07.2024''.
Problemem jest gra, albo ja mam pecha.Mam spowolniony gameplay już którąś fife zrzędu W fifa23 grałem na laptopie legion 5 z rtx3050. Miałem słaby net adsl, była możliwość podpięcia światłowodu więc zmieniłem na upc 600Mb/s. Oczywiście nic się nie zmieniło. Pomyslałem że może wina kompa więc do fc24 kupiłem konsole xbox series s, że może tam pogram. Problem pozostał taki sam. Kolejnie obwiniałem telewizor, ze tylko 60hz odwieżania, więc kupiłem monitor aoc 24 cale z odświeżaniem 165gz i 1ms opóźnienia. Dałem się tylko naciągnąć bo to oczywiście nic nie pomogło i dalej mam spowolnienia gry przy odśweżaniu 120hz bo tyle tak konsola obsługuje. Gra jest czasami niegrywalna do tego stopnia że zawodnicy sami na siebie wpadają, a biegają jakby uczyli się chodzić. Teraz to już nie wiem, może wina wód gruntowych, wiatru, pola magnetycznego, a lbo to tylko nasze urojenia jak twierdza admini na forach anglojęzycznych :D
ja też wszystko wymieniłem, ostatnia fifa która mi w miarę chodziła to była 18, od 19 zaczął się delay myślałem że to wina internetu bo miałem mobilny. w tamtym roku założyłem światłowód i problem dalej ten sam a nawet zacząłem wbijać gorsze rangi w lidze weekendowej. Od tego momentu kupiłem nowe ps5, monitor a nawet zmieniłem router, nic nie pomogło. Straciłem tylko kilka tyś złotych