Forum Discussion

Krzychu7331's avatar
2 years ago

DirectX problem

Czesc, kupilem wersje Ultimate EA SPORTS FC 24 ale nie moge grac bo mam ciagle problem przy odpalaniu gry. Wyskakuje mi error z DirectX. Robilem reinstall gry, aktualizowalem sterowniki do najnowszych wersji i dalej tak samo. Problem WYskakuje przy kazdej próbie uruchomienia EA FC 24.

Wersja karty graficznej: NVIDIA GeForce RTX 2070

Procesor: Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz

pamięć: 16GB

Załączam DxDiag i screen z dowodem problemu.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Krzychu7331 @Bartas1211 

Dzięki za Wasze zgłoszenia. 

@Krzychu7331 Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się również jeśli zainstalujesz starszą wersję sterownika. Podczas instalacji, wybierz opcję czystej instalacji. 

link do pobrania

@Bartas1211 Czy możesz potwierdzić nam na jakiej karcie graficznej problem pojawia się u Ciebie? 

• Mam RTX 2070 with Max Q Design, a grę zakupiłem na steamie. Proszę o pilną pomoc w tej sprawie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Bartas1211 

W linku powyżej znajdują się również sterowniki (nowsze, niż te aktualnie zainstalowane na Twoim komputerze), dla Twojej karty. 

Podobnie jak u autora postu, wykonaj czystą instalację daj nam znać. 

• @Bartas1211 I co? Nadal masz to samo? Ja mam taki problem, że wywala mnie z gry i jestem na pulpicie. Mam to co każdy mecz, może ktoś wie jak to naprawić? Mam pobrany najnowszy sterownik karty graficznej.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 5 days ago