Forum Discussion

Dzunior_92's avatar
2 years ago
Solved

Division Rivals / Liga Weekendowa - po każdym meczu wywala z FUT

Witam,

Po każdym wygranym meczu wywala mnie do głównego menu z informacją, że serwery nie mogą przetworzyć mojego żądania. Nie występuje problem z internetem. Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji. Dziwne bo jak przegram mecz to jakoś serwery potrafią przetworzyć. A jak tylko wygram to wyrzuca taki błąd.

Screeny w załączniku.

Jedynie gdzie gra śmiga normalnie to Squad Battles.

Platforma PS5.

• @EA_Kalinamoże to zabrzmi glupio, ale zresetowałem po tych wszystkich krokach jeszcze główny router i problem ustąpił. Obecnie po resecie sieci, tak prezentuje się raport jeżeli chodzi o jakość połączenia.

12 Replies

• @EA_Kalinamoże to zabrzmi glupio, ale zresetowałem po tych wszystkich krokach jeszcze główny router i problem ustąpił. Obecnie po resecie sieci, tak prezentuje się raport jeżeli chodzi o jakość połączenia.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

@glozerowicz sprawdź ostatni wpis @Dzunior_92 i spróbuj wykonać kroki, dzięki którym problem ustąpił.

Dodatkowo włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze (sprawdź SPOILER):

Spoiler
    To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

Czym jest utrata pakietów?

Utrata pakietów wskazuje liczbę lub procent pakietów, które nie pokonały drogi z twojego urządzenia do centrum danych gry EA SPORTS FC™ z powrotem.

Jeśli jeden lub więcej pakietów nie pokona całej drogi, musi być wysłany ponownie, co może opóźnić działania w grze. Kolejne pakiety mogą zostać wstrzymane do czasu wykonania pierwszego opóźnionego działania.

W przypadku sporadycznej utraty pakietów możesz nie zauważyć większego jej wpływu na grę. Jeśli jednak utrata pakietów zdarza się często lub stale, może skutkować spowalnianiem i przyśpieszaniem gry, zacinaniem obrazu, a nawet rozłączaniem.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,620 PostsLatest Activity: 2 hours ago