2 years ago
Dno i dwa metry mułu
Ta gra to jest chyba najgorsza edycja w jaką grałem… gra przez internet to jest jakaś parodia. Zawodnicy stoją jak wmurowani, przeciwnik dokładnie wie do którego zawodnika będzie podana piłka, już ni...
Czyli podobna konfiguracja do mojej więc coś tu śmierdzi problemami z serwerami.
@darzad1981W tym sęk serwery być może. Tylko dlaczego u rywala tego nie widać. wiem bo sam mam takie mecze że 10 minuta już 3 do zera wygrywam. A tu chodzi o to żeby grać w tych samych warunkach, a nie przeciwnik biega dwa razy szybciej a twoi zamuleni, lub odwrotnie. Zobacz np ten filmik. Opedna powinien ruszyć za piłką. Tak często jest u rywala odbieram piłkę a ai samo przeciwnika do niej wraca nawet kilka razy pod rząd. To samo mam u siebie czasami W tym meczu miałem 15 strzałów 2 słupki. Przeciwnika 5 Mecz zakończył się remisem. Przegrałem w karnych ponieważ strzelałem w środek mimo wychylenia lewego drążka
No wiesz. Technicznie nie jest możliwe aby grać w tych samych warunkach. Jedynie w sieci LAN. Dostawców internetu jest tyle że nie zliczysz. Pakiety mają różne trasy w zależności od dostawcy. Prosta metoda: Użyj windowsowego polecenia tracert dla 2 różnych operatorów. Porównaj trasę i ilość przeskoków.
Zawodowo zajmuje się budową sieci. Chciałem zestawić połączenie pomiędzy dwoma sieciami. Moją i znajomego. Ja mam UPC a znajomy lokalnego operatora światłowodowego. Mój net to 600/60 a kolegi 1000/100. Maksymalne transfery jakie udało nam się osiągnąć to 10 megabitów. Nie dość że niski transfer to pełno utraconych pakietów. Trasa między nami jest straszliwie dziwna bo biegnie przez jakiś operatorów w niemczech i jeszcze jeden kraj. Mieszkamy w odległości 14km od siebie 🙂. Niestety technicznie zestawienie stabilnego połączenia na tych 2 łączach jest niemożliwe. Tu może być podobnie. Na jednym serwerze będzie ok. ale na innym w innej lokalizacji będzie problem. To nie jest wina ea bo nie da się dogodzić wszystkim. Żeby działało to w 100% ok to serwer musiałby np. znajdować się u UPC i gracze także musieli by grać na łączach UPC. Wiesz że to niewykonalne. Zawsze w każdej grze znajdą się tacy co będą narzekać. W każdej grze trafiały się takie kwiatki. Jak grałeś w CS-a i tym podobne gry to wiesz.
U mnie na PS5 to samo.
W zeszłym roku na PS4 pro taka sama sytuacja. Wcześniej internet LTE ping ok 30, strasznie to chodziło.
Zmieniłem dostawcę na światłowód, platformę, jedyne kiedy można pograć to w środku nocy.
W sezonach tego problemu nie ma.
Odpuściłem sobię i tą edycję.
Pytanie tylko dlaczego gra chodziła naprawdę fajnie gdy miałem ją na dziesięć godzin w EA Play.
Kasa wywalona w błoto. Ostatnia moja FIFA (EA FC24).
Życzę zdrowia i dużo cierpliwości 😆