2 years ago
Dno i dwa metry mułu
Ta gra to jest chyba najgorsza edycja w jaką grałem… gra przez internet to jest jakaś parodia. Zawodnicy stoją jak wmurowani, przeciwnik dokładnie wie do którego zawodnika będzie podana piłka, już ni...
@Marecki2302PIng który wyświetla się przed meczem jest do centrum przetwarzania. Tu widocznie pojawia się problem z tak zwanym wygładzaniem gry, żeby gra działała płynnie u obu graczy.. Mam ping do 12ms grając na serwerach w Warszawie, a odczucie często jakby było ponad 100ms. Wygląda to tak jakby gra była zwalniana do połączenia przeciwnika. Wszystko wolne, długie przyjęcia piłki, problem z opanowaniem podania.
No dobra. Więc o co chodzi ,jeśli jednemu gra działa plynnie( bo to widać po podaniach strzałach trikach) ,a mi zamraza zawodnika. Wygląda to tak ze kilka milisekund po przyjęciu, oddaniu strzału zawodnik lub interwencji następuje kompletny brak ruchu. Jakby zastanawiał się czy aby napewno tam ma podać lub oddać strzał. Jak mam wygrać mecz skoro tracę całkowity atut saskoczenia. A przecież oto chodzi. Prawda ? Następni oddaje ok15 strzałów przeciwnik 1 lub 2 i wygrywa mecz. Takie rzeczy się zdarzają. Jasne. Ale nie co 2 mecz. No bo nie poto trace czas żeby przegrać. No i tempo zawodnika chyba o czymś nas informuje. Atu jakiś ogórek na poziomie 70/75 potrafi go przegonić odebrać piłkę i odjechać. Następnie zwarcie dwóch na jednego zawodnik pada ale zdąży wstać odebrać i znowu odjechać. Tak nie działa symulator tylko podróbka symulatora , parodia. No i ostatnie ea ma monopol na piłkę bo prawda jest taka że nie ma konkurencji i co by nie powiedzieć to ogólnie gra jest fantastyczna ale te szczególiki powodują że się odechciewa po 2 góra 3 porażkach. A DEVIL tkwi w szczegółach i one powodują że coś jest niesamowite czy po prostu zwyczajne .
@Marecki2302U mnie to tak na światłowodzie wygląda. Faule, zwolnienia piłkarzy, wolne podania, karne niewiadomo za co
https://www.youtube.com/watch?v=Z-x03wd5PBI
kolejny mecz przegrany przez karny. Zresztą zobacz jak ta gra działa
Gram na konsoli xbox series s. W każdym meczu to samo spowolnienie gry. Tak jakby gra chodziła q 10fps chwilami. Może w końcu naprawicie te gre, a nie olewacie wszystkie tematy w których mowa o opóźnieniu z Waszej winy. według wasze oceny łącza wynik 98/100 połączenie przewodowe, a grać się nie da przez lagowanie gry
ja z trochę innej beczki. 6 liga w rivals. dramat totalny, nie jestem jakimś prosem ale do 2 ligi wbijam. Przez ostatni tydzień wyjść z 6 ligi się po prostu nie da . zawodnicy tona kamieni przy butach, matchmaking wyciągnięty nie powiem skąd, podania losowe na maxa i odebrać piłkę normalnie kolego zapomnij. Typowe udo się albo nie udo. loteria. Natomiast już od 5/4 ligi wzwyż totalnie inny gameplay. na swoim doświadczeniu działam ale nie wiem tak naprawdę od czego to zależy, że w 6 lidze 1 mecz na 10 wygranych a dajmy na to w 3 na spokojnie można sobie 8 meczów wygrać bez wylewów. Kolejna sprawa, dramatycznie podkręcone dropy dla niższych lig. w 6 lidze co drugi skład Pele czy inny Ronaldo na porządku dziennym. Chciałoby się użyć mocniejszych słów ale znając tak bardzo dbające EA o graczy którzy nie sypią im hajsem na prawo i lewo zaraz poleciałby ban. także zakończę
DNO jakiego mało dosyć oszukiwania graczy ten problem przewija się od kilku edycji Fify robiłem już dwa pady przez tą ..... Grę grając w sezonach w 22 wcześniej byłem w 2 lidze automatycznie spadek do 6 ligi zero reakcji zawodników wygrywając w 1 połowie 3:0 druga połowa baty 3:6 inny świat biegają jakby ciągnęli wóz wagon z węglem z kopalni a FIFA 24 to już przesada szkoda kasy a przede wszystkim nerwów bo powinno przynosić frajdę z grania rozumiem są mocno przeciwnicy można przegrać kiedy widać że jest lepszy ale nie w taki sposób jak to czynią twórcy fc 24 dziadostwo
Nie mam sił do tej gry, ta gra jest totalnie zje..., czas zacząć publikowąc filmiki udowadniające tę tezę :
Filmik nagrany w squad battles , mój zespół czarne stroje, AI fauluje w sposób ewidentny i nie ma z tego żadnego faulu, dodatkowo jest gol z tej akcji.
Następny błąd, akurat mój zawodnik ale piłka w ogóle nie dotyka głowy i to jest najwiekszy problem tej gry, my gracze widzimy co jest na ekranie i tak też sterujemy piłkarzami, jak jest rozbieżność pomiędzy graffiką a rzędnymi to już tylko zależy od interpretacji algorytmu czy i jak "puścić" dalej grę, czy wślizg będzie dobry czy nie itd. Czyli jednym słowem jesteśmy zdani na "widzimisię" algorytmu gry, gra włączy algorytm teraz masz stracić gola i nic nie zdzialasz i tak będzie gol ...
Kolejny filmik, w sumie to samo co wyżej, zawodnik niby powinien wybic piłkę ,ale oczywiście przenika przez nią i jest faul
I kolejny filmik pokazujący przenikanie , noga wystawiona ale piłka sobie przez nią przechodzi i dodatkowo przeciwnik przejume tę piłkę
Myślę, że trzeba nagrywać i publikować , bo tym którym algrytm działa po myśli myśllą sobie, że z wariatami gadają , a taka jest prawa, że jak u Ciebie algorytm odbierania piłek jest wywindowany to wystarczy tylko zbliżyć się do przeciwnika nacisną B i sprawa załatwiona, u mnie z kolei za blisko za daleko , za krótko , zawsze jest prawie nie dobrze no chyba, że uda mi isę wyczuć idaelnie timing , ale nie tym polega gra, że jednemu ten timing jest w przedziale plus minus 1 sekunda a u drugiego musi być 0,1 sekundy !!!!!
A jeszcze uwielbiam obrońców nawet jeśli masz Van Dijka gdy jakiś "super" gracz ( oczywiście nie chodzi o umiejętności ) atakuje środkiem a obrońca po lekkim dotknięciu drążka myk w jedną stronę i przesuwa się z 2-3 metry tym samym zostawiając wolne miejsce napastnkowi. Ta gra kompletnie nie zależy od umiejętności .....
A teraz następne filmiki :
Wślizg w Henry'ego , oczywiście takiemu zawodnikowi nie można zabrać piłki, każda próba to faul (nie nagrało się jak został odgwizdany faul ale był faul) :
Haaland 87 z dwóch metrów pudłuje (nie pierwszy raz)
Zresztą ten Haaland 87 to u mnie gra jakbym to ja osobiście grał , traci piłki , zbiera sie jak nie wiadomo co , nie potrafi zmienić kierunku szybko.....
@Radzio_PiotrusOd tego trzeba zacząć że nie masz w ogóle kontroli w sterowaniu nad swoim zespołem. Dziwne zwalnianie obrońców, w ataku przyjmuje piłke kilka sekund za nim ślamazarnym tempem ruszy. Tu nie ma co pisać, widzisz jak niewielu graczy zagląda na forum bo i tak nic z tego nie wynika jak coś zgłosisz. Zresztą czego my oczekujemy, tu nawet odbioru nagród w zadaniach nie potrafią naprawić. Ile to już miesięcy trzeba wychodzić z fut, żeby poprawnie się resetowało. Pewnie pracują juz nad fc25 :D Sami jestesmy sobie winni, że nadal uzależnienie bierze góre nad roząsdkiem niestety
Dzisiaj był hit , grałem w squad battles na poziomie światowym. Oczywiscie gra cały czas ma nastawione , że AI ma wygrać i oczywiście tuz przed gwizdkiem w dogrywce strzela reką pilkarz gola na 3:2. Filimik nagrałem wrzucę później. Gram drugi mecz , żeby sie juz nie denerwować zmniejszam poziom trudnosci na zawodowiec i co i przegrywam w ostatniej sekundzie meczu strzałem nożycami . Znowu 3-2. Ja strzałow celnych 10 na bramke, ledwo wyluskałem 2 gole AI na 4 strzały 2 gole i karny za niewiadomo co . Dodatkowo mam w opcjach wspomaganie strzałow co mi sile wspomaga a kierunek ja . Strzelam w prawy róg a pilkarz prosto w bramkarza to do ch działa to czy gra sobue wybiera w ktorym kierunku strzelam ??? A zapomnialem w pierwszym meczu od kona pierwszej polowy gralem w 10 i jakis algorytm uznał, że przy takiej przewadze musze przegrać.
ta gra jest zje.... zje .. i jeszcze raz zje ....... mułu tu jest jak stąd do słońca .....
U mnie to wygląda jakby xbox series s się dławił, był za słąby na te grę. Problem z opóźnieniem, masakryczny dealy uniemożliwiający grę. Zdarzają się dziwne przypadki, gdzię gra uruchomi sie prawidłowo, wtedy na spokojnie sobie w bije ligę, albo dwie w rivalsach. Przewaźnie działa tak, że lepiej wyjść, niż się denerwować i walczyć ze swoim zespołem, który ma w nosie komendy pada.