2 years ago
Dno i dwa metry mułu
Ta gra to jest chyba najgorsza edycja w jaką grałem… gra przez internet to jest jakaś parodia. Zawodnicy stoją jak wmurowani, przeciwnik dokładnie wie do którego zawodnika będzie podana piłka, już ni...
Nie mam sił do tej gry, ta gra jest totalnie zje..., czas zacząć publikowąc filmiki udowadniające tę tezę :
Filmik nagrany w squad battles , mój zespół czarne stroje, AI fauluje w sposób ewidentny i nie ma z tego żadnego faulu, dodatkowo jest gol z tej akcji.
Następny błąd, akurat mój zawodnik ale piłka w ogóle nie dotyka głowy i to jest najwiekszy problem tej gry, my gracze widzimy co jest na ekranie i tak też sterujemy piłkarzami, jak jest rozbieżność pomiędzy graffiką a rzędnymi to już tylko zależy od interpretacji algorytmu czy i jak "puścić" dalej grę, czy wślizg będzie dobry czy nie itd. Czyli jednym słowem jesteśmy zdani na "widzimisię" algorytmu gry, gra włączy algorytm teraz masz stracić gola i nic nie zdzialasz i tak będzie gol ...
Kolejny filmik, w sumie to samo co wyżej, zawodnik niby powinien wybic piłkę ,ale oczywiście przenika przez nią i jest faul
I kolejny filmik pokazujący przenikanie , noga wystawiona ale piłka sobie przez nią przechodzi i dodatkowo przeciwnik przejume tę piłkę
Myślę, że trzeba nagrywać i publikować , bo tym którym algrytm działa po myśli myśllą sobie, że z wariatami gadają , a taka jest prawa, że jak u Ciebie algorytm odbierania piłek jest wywindowany to wystarczy tylko zbliżyć się do przeciwnika nacisną B i sprawa załatwiona, u mnie z kolei za blisko za daleko , za krótko , zawsze jest prawie nie dobrze no chyba, że uda mi isę wyczuć idaelnie timing , ale nie tym polega gra, że jednemu ten timing jest w przedziale plus minus 1 sekunda a u drugiego musi być 0,1 sekundy !!!!!
A jeszcze uwielbiam obrońców nawet jeśli masz Van Dijka gdy jakiś "super" gracz ( oczywiście nie chodzi o umiejętności ) atakuje środkiem a obrońca po lekkim dotknięciu drążka myk w jedną stronę i przesuwa się z 2-3 metry tym samym zostawiając wolne miejsce napastnkowi. Ta gra kompletnie nie zależy od umiejętności .....
A teraz następne filmiki :
Wślizg w Henry'ego , oczywiście takiemu zawodnikowi nie można zabrać piłki, każda próba to faul (nie nagrało się jak został odgwizdany faul ale był faul) :
Haaland 87 z dwóch metrów pudłuje (nie pierwszy raz)
Zresztą ten Haaland 87 to u mnie gra jakbym to ja osobiście grał , traci piłki , zbiera sie jak nie wiadomo co , nie potrafi zmienić kierunku szybko.....
@Radzio_PiotrusOd tego trzeba zacząć że nie masz w ogóle kontroli w sterowaniu nad swoim zespołem. Dziwne zwalnianie obrońców, w ataku przyjmuje piłke kilka sekund za nim ślamazarnym tempem ruszy. Tu nie ma co pisać, widzisz jak niewielu graczy zagląda na forum bo i tak nic z tego nie wynika jak coś zgłosisz. Zresztą czego my oczekujemy, tu nawet odbioru nagród w zadaniach nie potrafią naprawić. Ile to już miesięcy trzeba wychodzić z fut, żeby poprawnie się resetowało. Pewnie pracują juz nad fc25 :D Sami jestesmy sobie winni, że nadal uzależnienie bierze góre nad roząsdkiem niestety
Dzisiaj był hit , grałem w squad battles na poziomie światowym. Oczywiscie gra cały czas ma nastawione , że AI ma wygrać i oczywiście tuz przed gwizdkiem w dogrywce strzela reką pilkarz gola na 3:2. Filimik nagrałem wrzucę później. Gram drugi mecz , żeby sie juz nie denerwować zmniejszam poziom trudnosci na zawodowiec i co i przegrywam w ostatniej sekundzie meczu strzałem nożycami . Znowu 3-2. Ja strzałow celnych 10 na bramke, ledwo wyluskałem 2 gole AI na 4 strzały 2 gole i karny za niewiadomo co . Dodatkowo mam w opcjach wspomaganie strzałow co mi sile wspomaga a kierunek ja . Strzelam w prawy róg a pilkarz prosto w bramkarza to do ch działa to czy gra sobue wybiera w ktorym kierunku strzelam ??? A zapomnialem w pierwszym meczu od kona pierwszej polowy gralem w 10 i jakis algorytm uznał, że przy takiej przewadze musze przegrać.
ta gra jest zje.... zje .. i jeszcze raz zje ....... mułu tu jest jak stąd do słońca .....
U mnie to wygląda jakby xbox series s się dławił, był za słąby na te grę. Problem z opóźnieniem, masakryczny dealy uniemożliwiający grę. Zdarzają się dziwne przypadki, gdzię gra uruchomi sie prawidłowo, wtedy na spokojnie sobie w bije ligę, albo dwie w rivalsach. Przewaźnie działa tak, że lepiej wyjść, niż się denerwować i walczyć ze swoim zespołem, który ma w nosie komendy pada.