Forum Discussion

BorowikStefan's avatar
2 years ago
Solved

Dot.: DirectX problem

Hej @EA_Kuba 

Wydaję mi się że mam ten sam problem wchodzę do gry klikam przycisk żeby się załadować i pojawia się taka wiadomość [załącznik]. Da się to jakoś naprawić?

Karta graficzna : RTX 3060 Ti 8gb

Procesor: AMD Ryzen 5 3600 6-Core

RAM: 16 GB

• @EA_Kuba
    Dzięki za pomoc ale znalazłem rozwiązanie. Wystarczyło w trakcie ładowania gry kliknąć aby gra była w oknie wtedy się odpaliła a następnie jakość murawy oraz tekstur na niski i potem odpalić grę jeszcze raz i dać normalne ustawienia. Wszystko już działa ale dzięki za poświęcony czas.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @BorowikStefan 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

Zauważyłem, że Twoje sterowniki nie są zaktualizowane do najnowszych. Najnowszy sterownik dla Twojej karty graficznej możesz pobrać stąd. Podczas instalacji wykonaj proszę czystą instalację sterownika.

Upewnij się również, że Twój system zaktualizowany jest do najnowszej wersji. 

Zainstaluj najnowszą aktualizację systemu Windows. - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Po instalacji aktualizacji systemu i/lub sterowników, skorzystaj z narzędzia SFC i DISM (z racji błędów związanych z bibliotekami systemowymi)

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

• @EA_Kuba 

Wykonałem scan w wierszu poleceń ,mam najnowszą aktualizacje Windowsa ,sterowniki nie są najnowsze ponieważ, próbowałem odpalić grę na starszych lecz Error jest nadal :C

EDIT: pojawia się coś takiego

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @BorowikStefan 

Dzięki za sprawdzenie tego kroku. 

W poszukiwaniu rozwiązania opisanego przez Ciebie problemu udało mi się znaleźć wątek opisujący podobny problem gdzie rozwiązaniem okazało się, zmienienie nazwy folderu FC24, który znajduje się w Dokumentach. 

Sprawdź proszę czy to rozwiązanie zadziała również u Ciebie. 

• @EA_Kuba
    Dzięki za pomoc ale znalazłem rozwiązanie. Wystarczyło w trakcie ładowania gry kliknąć aby gra była w oknie wtedy się odpaliła a następnie jakość murawy oraz tekstur na niski i potem odpalić grę jeszcze raz i dać normalne ustawienia. Wszystko już działa ale dzięki za poświęcony czas.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za informację @BorowikStefan 🙂 

Cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry. Oznaczę Twój post jako rozwiązanie. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,645 PostsLatest Activity: 2 days ago