2 years ago
Ea fc 24 nie mogę uruchomić gry
Włączam grę z poziomu aplikacji ea, pojawia się logo aplikacji anty cheat i wszystko wraca znów do aplikacji ea - gra się nie uruchamia. W załączniku plik dxdiag. Komputer spełnia wymogi gry. Naprawi...
Hej @turokp
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Czy na Twoim komputerze jest więcej niż jedno konto Windows?
Jeśli tak - upewnij się, że uruchamiasz grę z poziomu konta administratora (krok nieco inny niż uruchamianie gry jako administrator).
Ponadto na Twoim komputerze zauważyłem procesy związane z Bnm.exe. O ile się nie myle jest to aplikacja do kontroli rodzicielskiej, która również może mieć wpływ na możliwość uruchomienia gry.
Tak, na komputerze jest jedno konto użytkownika i jest to konto administratora.
Tak, to aplikacja do kontroli rodzicielskiej, ale nie ma to wpływu na uruchomienie tej jak i również żadnej innej gry.
Oczywiście gra nadal sie nie uruchamia
Stworzyłem też konto lokalne z uprawnieniami admina niestety dalej gra się nie uruchamia.
Podejrzewam, że przyczyną może być antycheat, ponieważ jeśli chcę go uruchomić z folderu z grą pokazuje sie info,że nie jest zainstalowana aplikacja ea, a to przecież nieprawda. No, ale sam sobię aktualizacji nie zrobię.
Czekam na rozwiązanie problemu
Hej @turokp
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dodatkowych kroków.
W poście nie określiłeś dokładnie czy dokonywałeś wcześniej ponownej instalacji EA anticheat. Poproszę zatem być usunął i ponownie zainstalował tę aplikację na komputerze wedle instrukcji poniżej:
https://help.ea.com/pl/help/pc/ea-anticheat/#uninstall
Sugerowałbym również dodać grę oraz aplikację EA app do wyjątków w zaporze sieciowej oraz programie antywirusowym:
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Odinstalowałem antycheat, restart i ponowna instalacja instalatorem ea - gra się nie uruchamia
Dodane do wyjątków: antywirus + zapora - gra się nie uruchamia
Naprawa gry z poziomy ea app - gra się nie uruchamia
Prosze o pomoc
Pozdrawiam