2 years ago
Ea fc 24 nie mogę uruchomić gry
Włączam grę z poziomu aplikacji ea, pojawia się logo aplikacji anty cheat i wszystko wraca znów do aplikacji ea - gra się nie uruchamia. W załączniku plik dxdiag. Komputer spełnia wymogi gry. Naprawi...
Co powiesz na to, że co jakiś czas gra się uruchamia i pomimo sugestii, że komputer nie spełnia minimalnych wymagań gra działa płynnie z 60 fps? Po prostu miód. Od czego to zależy? Kiedy EA naprawi ten błąd?
Jest to dramat po prostu, gdzie ludzie kupują a nic nie mają support jak i serwis kompletnie bez reakcji, chociaż jakby wpadła zmianka o ew. Wprowadzeniu aktualizacji aby móc wreszcie pograć a tutaj nawet nie chce przeladowac obrazu 😉
Najlepsze jest to, że to nie jest tylko kwestia stricte polskiego rynku. Jestem przerażony i w potężnym szoku, że zarówno polskie EA, jak i globalne, nie jest świadome problemu (a jeśli są świadomi, tym gorzej). Developerzy na trello nie mają tego nawet zaznaczonego jako 'problem do rozwiązania'. Na razie wygląda na to, że w październiku sobie nie pogramy XD
Chyba masz rację, bo nawet żadnych aktualności nie ma na ten temat, strata pieniędzy których się nie odzyska bo już się nie zwróci więc tylko czekanie utopijne pozostaje w dalszym ciągu
Wyszła aktualizacja, która niestety nie rozwiązała problemu. Gra dalej się nie uruchamia mimo iż dwa razy udało mi się zagrać bez żadnych problemów. Możecie powiedzieć kiedy problem zostanie rozwiązany?
mi też aktualizacja nie pomogła, dałej badziwie nie działa
MI też ta aktualizacja nie pomogła, mam ten sam problem.
przesyłam plik DxDiag.
Support w niczym nie pomoże. Skończyły sie im już pytania typu czy ma pan inne konto windows, proszę zrobić drugi profil administratora. To jest dno i metr mułu. Jak na razie 300 zł wywalone do pieca. Szkoda, ze mój syn nie potrafi zrozumieć, ze inne gry tupu fifa są lepsze i stabilniejsze.
Zmieniłem kartę na nvidię, odpaliło za pierwszym razem. Radość niestety krótka, bo teraz nie chce znów się uruchomić. To jest jakiś koszmar.
Ho ho, gra uruchomiła sie po raz trzeci :-) Płynnie, ładnie. Oczywiście czwarty raz już nie chce :-) Długo jeszcze będzie trwała ta zabawa?
Identycznie, zagrałem 3 mecze i gra już nie chce się odpalić.
Naprawcie to, bo więcej się nie da grać niż da
Jest i czwarte uruchomienie gry, tym razem zostawiłem synowi grę zminimalizowaną dzięki czemu może grać drugi dzień z rzędu :-) Masakra
Mam tylko pytanie czy pan coś z tym zrobił(coś usuwał/pobierał) czy samo się uruchomiło
Zostawiłem laptopa i uruchamiającą się grę na godzinę.Wracam do domu patrzę uruchamianie gry.Jestem tak wkurzony bo sobie człowiek zagrać nie może
Nie wierzę, że dalej ten problem jest nierozwiązany :D Tak z ciekawości zajrzałem tutaj na forum, bo już dawno oddałem tą grę do sklepu i nie mam zamiaru się z tym g... więcej męczyć.
EA zawsze otwiera oczy niedowiarkom. Kiedy człowiek sobie pomyśli, że w 2023 nie da rady odwalić takiego szajsu, to ktoś tam od nich krzyknął "potrzymaj mi piwo". Ciekawi mnie tylko ile tysięcy (set tysięcy?) graczy na całym świecie ma ten sam problem...
Podzielę się z wami moimi doświadczeniami z FC24 - gram na abonamencie miesięcznym play w ea app. Mam nadzieję, że komuś to pomoże.
Do rzeczy.
Moja konfiguracja PC:
Asrock z75 pro3
16gb RAM DDR3
I5 2500K podkręcony do 4.4Ghz
Asus GTX 1070 Turbo 8gb
(Wcześniej MSI GTX 970 4gb)
UEFI i stan bezpiecznego rozruchu obowiązkowe.
Gra w rozdzielczości hd na średnich 60 fps. Na gtx 970 podobnie tylko kibice i renderowanie na niskich.
Przegrałem w FC24 50h. Po czym:
Zaktualizowałem system jak zawsze i stery od grafiki.
FC24 przestało się uruchamiać.
Nie pojawiało się nawet anticheat. Po prostu po kliknięciu play znikało ea app i pojawiało się za chwilę spowrotem. Próbowałem wszystkiego. Uruchamianie apki, gry, anticheat install/reinstal/uninstall/repair i nic. Naprawa gry w ea app, pobranie jej od nowa - nic. Nadal się nie uruchamia.
Okazało się, że wysypało mi się UEFI i secury boot niedostępne po aktualizacji.
Zaktualizowałem UEFI, naprawiłem secury boot - nadal nic.
Walczyłem 8h aż ręce mi opadły i odpuściłem.
W pewnym momencie coś mnie tchnęło żeby przełączyć internet (mam dwa: 1 osiedlowa radiówka ok 20mb/s na którym zawsze uruchamiałem jak grałem z kompem, 2 to orange na kartę wsadzoną w modem tcl ok 10-12 mb/s w zależności od pogody- na tym grałem zawsze w sieci bo ping był 50 i nie lagowało tak jak na radiówce)
Tchnęło mnie żeby przełączyć na internet ten z orange i nie uwierzycie bo ja nadal nie wierzę... FC24 się uruchomiło. Wyłączyłem i próba druga na orange. Znów się uruchomiło. Wyłączyłem i próbuje trzeci raz na radiowce na której do tej pory się włączało - FC się nie uruchamia. Przełączyłem spowrotem na Orange i FC się włączyło.
Pomiędzy tymi przelaczeniami internetu nie robiłem nic innego.
Moje wnioski - coś jest nie tak z dostawcą? Lub czymś głębiej pomiędzy grą a internetem.
Dlaczego? Nie wiem.
Próbujcie podłączyć się pod inny internet, a jak nie uruchamia to jeszcze inny. Jeśli to komuś pomoże, to super, bo wiem jak bardzo żenujące i irytujące jest to jak ma się ochotę pograć, siada przed kompem a tam FC się nagle nie chce uruchomic, zwłaszcza gdy wczoraj nie było z tym problemu.
Pozdrawiam Matowy8
Bardzo fajnie, ale nie będę kupował następnego pakietu internetu dla tego g......wna
Po wczorajszej aktualizacji EA FC 24 wykonałem kolejne próby uruchomienia i nadal uruchamia tylko na modemie orange na kartę.
Nie jestem specem ale po sprawdzeniu samej karty graficznej w rankingu kart uważam, że nie, a nawet jeśli byś uruchomił to w 10ciu klatkach na sekundę nie pograsz nawet będąc upartym.
Problemem tej gry nie jest słaby config. Jeszcze nie spotkałem się z grą, która by sie nie uruchomiła na słabym configu, może krzaczyć, ale zawsze się uruchomi. FC ma problem z uruchomieniem i według supportu to wina słabego sprzętu, a to nieprawda. Uruchomiłem grę na moim configu 3 razy i śmiga 100 fps bez zająknięcia. Na polskim forum jest dość mało wpisów, ale na zagranicznym już sporo i każdy ma ten sam problem
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/EA-FC-24-Not-Launching-after-Splash-Screen/td-p/12956190