Forum Discussion

turokp's avatar
3 years ago

Ea fc 24 nie mogę uruchomić gry

Włączam grę z poziomu aplikacji ea, pojawia się logo aplikacji anty cheat i wszystko wraca znów do aplikacji ea - gra się nie uruchamia. W załączniku plik dxdiag. Komputer spełnia wymogi gry. Naprawiałem już grę, instalowałem ją na dysku C zamiast na innym i raz udało mi się grę uruchomić, uruchamiałem też aplikacje jako administrator - nic nie pomaga. Czy to oznacza, że wydałem pieniądze i jednak nie mogę grać?

55 Replies

• Dopiero co chcialem pograc w fifę po paru latach, kupilem i oczywiscie mam ten sam problem co wszyscy tutaj, jedyne co może wam pomóc to zakupienie usługi boosteroid i odpalanie gry w chmurze ( jeśli macie ją na steam) gra odpala się za każdym razem. Dla graczy na EA - musicie ją pobierac za kazdym razem jak odpalacie grę co trwa ok. 20 minut. Niestety na komputerze nadal nie moge grać. Sprawdziłem już wszystkie możliwe sposoby. Szkoda że po paru latach ciągle EA ma graczy w d...., przypadek Anthem chyba wszyscy znają. Chcialem wrocic do gier EA ale widzę, że nie ma to najmniejszego sensu. Pozostaje mi czekac na ostatnie miesiące FC 24, żeby doczekac się naprawy problemu za ktory zapłaciłem już ponad 100€, żeby przetestowac wszystkie możliwe sposoby.
  • @turokp naprawiłem sytuacje.. osoby które posiadają win11 muszą dodać regułę do ochrony przed exploitami(ochronna przed programami wykorzystującymi luki).. następnie ustawienia programu i trzeba dodać triala i zwykłego fc i ustawić ochrone przepływu sterowania na off(CFG).. mi to pomogło odpalić grę i cieszyć się nią.. pozdrawiam P.S myślę że większość osób które posiadają dość mocny komputer i przewyższają zalecenia minimalne i zalecane a mają problem z uruchomieniem i posiadają win 11 muszą spróbować tego sposobu..
  • Mam taki sam problem na komputerze syna z tym że wiem na pewno że jest to związane z aplikacja do kontroli rodzicielskiej (program beniamin chyba podobnie jak u autora wątku). Po odinstalowaniu problem znika, czy ktoś już wie jak to obejść? Inne gry nie mają problemu.

• turokp's avatar
    turokp
    3 years ago
    @4dcophrbsmr9 Sądziłem, że odblokowanie gry w beniamin to formalność,a okazuje się, że to zgrzyt pomiędzy aplikacjami. Dzięki za podpowiedź. Wnioskuje z tego, ze to nie wina configu tylko każdy kto ma problem z odpalenie FC24 z powodu jakiejś aplikacji, które nie dogaduje się z FC. Coż, 4 misiące bez grania, a tu taka pierdoła.
  • Dali Gre w promocji za 60 zlotych. Wow, super znizka z 300....Ale nie dziala, to samo co wyzej i co na innych forach,redditach,yt. Ma ktos jakis pomysl czy po prostu mozna uderzac o zwrot?

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 9 days ago
4,670 Posts