Forum Discussion

TTVNastyKillerP's avatar
3 years ago

Ea fc 24 wylacza komputer

Witam. Mam problem z tym że gra wylacza mi komputer myślałem ze problem podzespołów ale sprawdziłem wszystko i wszędzie i w wielu grach i niestety wszędzie jest dobrze tylko w ea fc 24 jest ten problem. Po około minucie może 2 min. Po prostu kompletnie wylacza mi komputer. Przeszukuje forum i nie znalazłem jeszcze rozwiązania ktoś wie co należy zrobić?

7 Replies

• @EA_Kuba 

wysyłam plik Dxdiag.

poczynione kroki:

wyłączenie wszeklich oc i na karcie graficznej i na proc.

wyłączenie XMP w biosie

czysta instalacja sterowników nvidia (w trybie awaryjnym) również stary był usunięty za pomocą programu guru ddu

sprawdzony zasilacz (sprawny) 

nie mam już pomysłu co może być z tą grą nie tak... bo takie zachowania ma mój komp. tylko i wyłącznie z eafc 24

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @TTVNastyKillerPL 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. 

Zauważyłem w pliku DxDiag, że sterowniki Twojej karty są z zeszłego roku. Rozumiem, że DxDiag wykonałeś przed ich aktualizacją? Na wszelki wypadek tutaj, znajdziesz najnowsze sterowniki dla Twojej karty. 

Do Twojego komputera podłączone są dwa monitory. W przeszłości podobny problem można było obejść poprzez odłączenie jednego z monitorów i uruchomienie gry na głównym. 

Ponadto, możesz również uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu.

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac? 

Jeśli to nie przyniesie efektu podobnie jak w innym wątku poproszę Cię o sprawdzenie w "reliability history", czy nie ma krytycznych błędów w dniu kiedy komputer samoczynnie się wyłączył. Aby to sprawdzić: 

• Naciśnij Windows+R
    • Wpisz w oknie perfmon /rel i naciśnij enter
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @TTVNastyKillerPL 

Dzięki za odpowiedź, przykro mi, że błąd nie ustąpił. 

Jeśli będziesz chciał wrócić do rozwiązywania tego problemu, będziemy tutaj czekać, wraz ze społecznością forum. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,665 PostsLatest Activity: 2 days ago