Forum Discussion

DanielS141188's avatar
DanielS141188
Rising Rookie
2 years ago
Solved

FC 24 nie uruchamia się na najnowszych sterownikach

Woitam.

FC 24 nie chce mi się uruchomić. mam najnowsze sterowniki jakie tylko można mieć. System to windows 11, też aktualny.

Pojawia się okno ładowania gry z logiem EA i FC po czym znika i pojawia się czarne okno z białą ramką i po 2-3 sekundach znika. i wchodzi mi w aplikację EA.

Tak jak wspominałem mam najnowsze sterowniki wszystkiego co można mieć. Wyłączenie zapory systemu i uruchamianie jako administrator nic nie daje. Naprawa gry też nic nie dała.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @DanielS141188 

Jasne! 

Zgodnie z komunikatem na Twoim komputerze zainstalowany jest rekomendowany przez Twojego producenta sterownik zintegrowanej karty graficznej (OEM). Zgodnie z informacją w podlinkowanym wątku sterownik ten należy zaktualizować. Posiadasz tę samą zintegrowaną kartę graficzną do autor wspomnianego postu, zatem tutaj znajdziesz link do pobrania najnowszego sterownika (31.0.101.5534)

Jeśli zauważysz problemy wynikające z instalacji tego sterownika, zainstaluj jego poprzednią wersję (WHQL). W razie problemów swój rekomendowany przez producenta (MSI) sterownik pobierzesz stąd.

8 Replies

• DanielS141188's avatar
    DanielS141188
    Rising Rookie
    2 years ago

EA_Kalina nie pomoże, bo już bardziej aktualnego nie da się mieć. Mam najnowsze sterowniki. Specjalnie aktualizowałem je wszystkie, bo myślałem, że to pomoże.

• DanielS141188's avatar
    DanielS141188
    Rising Rookie
    2 years ago

MattluDefo coś tam ciekawego wyczytaliście? Jestem ciekaw o co to chodzi.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @DanielS141188 

Pozwól że ponownie zasugeruje Ci rozwiązanie zaproponowane przez @EA_Kalina

@DanielS141188  napisał/a:

EA_Kalina nie pomoże, bo już bardziej aktualnego nie da się mieć. Mam najnowsze sterowniki. Specjalnie aktualizowałem je wszystkie, bo myślałem, że to pomoże.

Sterownik Twojej zintegrowanej karty graficznej Intel(R) UHD Graphics nosi datę 06.10.2022. Jest to domyślny sterownik dla Twojego laptopa. 

Posiadasz ten sam laptop (Thin GF63 12VE), który posiadała osoba, która rozwiązała ten problem w wątku podesłanym przez @EA_Kalina

Wykonaj kroki tam zawarte i zaktualizuj sterowniki katy Intel (nie NVIDIA GeForce RTX 4050)

• DanielS141188's avatar
    DanielS141188
    Rising Rookie
    2 years ago

EA_Kuba jak mi znajdziesz nowszy sterownik to będę wdzięczny. Ani Intel Driver & Support Assistant, ani ArcControl nie wyszukują nowszego sterownika. No i co ja mam poradzić? Tym bardziej, że ostatnio coś wgrywałem nowszego na dla grafiki intela.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @DanielS141188 

Jasne! 

Zgodnie z komunikatem na Twoim komputerze zainstalowany jest rekomendowany przez Twojego producenta sterownik zintegrowanej karty graficznej (OEM). Zgodnie z informacją w podlinkowanym wątku sterownik ten należy zaktualizować. Posiadasz tę samą zintegrowaną kartę graficzną do autor wspomnianego postu, zatem tutaj znajdziesz link do pobrania najnowszego sterownika (31.0.101.5534)

Jeśli zauważysz problemy wynikające z instalacji tego sterownika, zainstaluj jego poprzednią wersję (WHQL). W razie problemów swój rekomendowany przez producenta (MSI) sterownik pobierzesz stąd.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,665 PostsLatest Activity: 4 hours ago