Forum Discussion

p11kolasa's avatar
p11kolasa
Rising Rookie
2 years ago

fc 24 problem z odpaleniem gry!!!

proszę o pilne porady co robić z problemem z uruchomieniem fc 24, po zainstalowaniu włącza się AC, I potem czarne okno i wraca do ea apple, próbuje już różnych rozwiazan i KO!! mam prosić steam o zwrot środków? co się dzieje z ea i fifa/fc od 2/3 edycji coś ewidentnie nie gra, mam nowego laptopa gamingowego na litość boska

proszę o podpowiedź co dalej ??!!!

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @p11kolasa 

Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

• p11kolasa's avatar
    p11kolasa
    Rising Rookie
    2 years ago

Witam, 

Niestety u mnie nadal problem ze startem fc 24

Po ekranie z anticheatem pojawia się czarne okno jakby chciał załadować grę, i po chwili urywa z powrotem do pulpitu i ea app

Grę mam ze Steam, ale nie ważne czy uruchamiam ja przez steam czy ea app, zawsze to samo,

Próbuje już różnych rozwiązań nagranych na YT ale nadal KO

Dla informacji dodam że gdy odinstaluje grę i pobiorę ja na nowo, za pierwszym razem potrafi się uruchomić, ale po wyjściu już nie chce ani razu. Były 3 takie próby.

Uważam że nie jest to normalne, sprzęt mam nowy, silna karta graficzna, wymagania zalecane spełnione. Proszę mi powiedzieć co robimy w tej sprawie, na razie produkt mi nie działa od zakupu 23/01, czy są jakieś środki lub działania przedsięwzięte przez EA w tym temacie? Jakieś konkretne rozwiązania problemu ? Reklamacja produktu i zwrot środków?

Chciałbym wiedzieć na czym stoję, bardzo bym chciał pograć, i mam nadzieję że do tego dojdzie... Przez 30 lat Fify nie pamiętam podobnych problemów...

Z poważaniem, i oczekiwaniem na odp.

• p11kolasa's avatar
    p11kolasa
    Rising Rookie
    2 years ago

Haj tak zgadza się, msi nowy gamingowy... w fifa 23 również miewałem problemy na poziomie anticheata, z laptopem Lenovo,

Jakieś wieści, dobre mam nadzieje...??

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @p11kolasa 

Dzięki za odpowiedź.

Opis Twojego problemu oraz fakt posiadania laptopa od MSI, może wskazywać na rozwiązanie zawarte w tym wątku na forum. 

Zwróć uwagę, że w tym rozwiązaniu należy zaktualizować sterownik zintegrowanej karty graficznej Intel (nie karty dedykowanej)

• p11kolasa's avatar
    p11kolasa
    Rising Rookie
    2 years ago

Hej, zadziałało !!!

FC 24 w końcu startuje i działa za każdym razem!!

Mój komp to MSI

1. Pobrać aplikacje Intel Driver & Support Assistant,

2. Jeśli program nie widzi specyfikacji PC należy uruchomić skan,

3. Zaktualizować sterownik dla zintegrowanej karty graficznej (w moim przypadku rownież : 

Intel® Arc™ & Iris® Xe Graphics - Windows*)

Faktycznie mimo iż Windows Update nie wskazywał na jakąkolwiek aktualizacje, mój sterownik karty graficznej zintegrowanej był starszy niż ten zaproponowany w Intel D&S *. Po aktualizacji fc24 w końcu się uruchomiła.

Dzięki za wsparcie i informacje dla rozwiazania problemu!!!

Pozdr,

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 years ago