FC24 - błędy DirectX
Produkt: EA SPORTS FC 24
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? EA app - PC
Model karty Nvidia lub AMD Radeon RX6800
Podaj ilość pamięci RAM w GB 32GB
W którym trybie miało to miejsce? Szybki mecz
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Nie rozumiem pytania
Co się dzieje? Podczas uruchamiania gry pojawia się błąd
Co powinno się stać?
Witam,
od piątku mam problem z grą FC24 z którym nie potrafię sobie poradzić.
W piątek po kilku dniach przerwy uruchomiłem standardowo grę, ale musiałem pobrać aktualizację.
Aktualizacja się zainstalowała, uruchomiłem grę i zacząłem grać.
Po jakimś czasie podczas meczu pojawiło się okienko z błędem (plik w załączniku) i jedyne co mogłem zrobić to kliknąć "OK" po czym gra się wyłączyła.
Od tego momentu za każdym razem podczas uruchamiania gry pojawia się błąd i gra się "wysypuje".
Czasem zdarza się to zaraz podczas ładowania, czasem podczas demo, czasem już w menu.
Ale generalnie nie jestem w stanie nawet odpalić meczu.
Gra działała dobrze przez długi czas, nie zmieniałem nic w hardware ani software przez ostatnie dni.
Jedyne co się stało to aktualizacja FC24 która zbiegła się z jakąś aktualizacją Win11.
Próbowałem reinstalacji sterowników do karty graficznej (czystej instalacji, ale a także deinstalacja/restart/instalacja), reinstalacji DirectX, "Napraw grę" i finalnie odinstalowania gry i ponownego zainstalowania. Ciągle to samo.
Jedyne co zostało to reinstalacja systemu operacyjnego ale tego nie chcę robić bo to kłopotliwe.
Komputer jest nowy, ma kilka miesięcy, nic nie było podkręcane, wszystko na ustawieniach domyślnych.
Temperatury i napięcia w porządku.
Nie mam żadnej innej gry więc nie mogę sprawdzić czy to problem ogólny czy związany tylko z FC24.
Przeinstalowałem system operacyjny.
Całkowicie od zera, czyli z formatowaniem dysku.Zainstalowałem sterowniki, same sterowniki, bez tych wszystkich dodatkowych programów do sterowania LEDami, podkręcania itp.
Pobrałem EAapp i zainstalowałem na nowo FC24.
Na razie wszystko działa prawidłowo.
Mam nadzieję że tak zostanie.
Zobaczymy