Forum Discussion
Podsyłam kilka kroków, które dla wielu naszych graczy okazaly się pomocne.
#1 Z poziomu Web App lub Companion utwórz nowy skład, aktywuj go jako aktywny i wróć do UT na konsoli.
#2 Wykonaj kroki opisane poniżej
Wyloguj się z FUT (PS5 lub PC lub XBOX itp.).
Poczekaj, aż sesja logowania zostanie całkowicie zakończona (około 15 minut lub więcej).
Zaloguj się do Companion.
Przejdź do zakładki Club
Utwórz nowy Skład.
Aktywuj nowy Skład. (stary skład zostanie automatycznie dezaktywowany).
Teraz możesz usunąć stary skład.
Przejdź do ustawień. (Lewy dolny róg ekranu aplikacji Companion).
Wyloguj się z aplikacji Companion
Spróbuj zalogować się do FC25 FUT na swoim urządzeniu
- Używając całkowicie nowego składu, zastosuj także inną formację i taktykę.
- Dodatkowo na konsoli przejdź do ustawień PS> HDMI> Wyłącz „Włącz HDCP”. Następnie ponownie uruchom grę.
Witam posiadam ten sam problem co kolega tylko że ja gram na xboks series s. Dla czego nie można spokojnie pograć w rivals. Grałem w rash i jak jest dużo użytkowników w domu to potrafi się zlagować, zawodnicy nagle przyspieszają i gra toczy się dalej. Wtedy widzę że problem jest z połączenie z mojej strony. A to co dzieje się w Rivals jest dla mnie czarną magią, wogule nie da się rozpocząć meczy wyskakuje tylko komunikat utracono połączenie z przeciwnikiem, może bym zrozumial gdyby żadnego meczu nie udało się zagrać, ale czasami się uda i normalnie cały mecz da się rozegrać ale to jest przypadek 1 na 20 lub więcej. Dodam też że grałem w starsze odsłony jeszcze pod nazwą " fifa" i grałem na ps4 na xboks one i pc, nigdy nie było problemu, cały czas w każdą odsłonę grałem na aktualnym internecie ( dostawca i router). Teraz jest fc25 na xboks series S i nie da się grać.
About FC 24
Recent Discussions
- 6 hours ago
- 20 hours ago
- 24 hours ago