Forum Discussion

bigfilip_1702's avatar
5 months ago

FC25 PS5 Rivals czarny ekran

Dzień dobry, mam problem z trybem Rivals. Odziwo Rush oraz Squad Battles działają bezproblemowo. Czarny ekran pojawia się w momencie, w którym powinni być pokazani kibice udający się na Stadion, następnie na sekundę widzę boisko po czym znów czarny ekran z podkładem muzycznym... Co najdziwnejsze, 1 mecz udało mi się rozegrać.

Do tej pory próbowałem czyszczenia pamięci podręcznej konsoli, na nowo ustawiałem rozdzielczośc, wyłączyłem tryb HDR, usunąłem wszystkie pliki w Profilu poza "ustawienia osobiste", utworzyłem nowy skład i usunąłem poprzedni (z poziomu konsoli). 

Pomogło na tyle że mogłem zobaczyć już skład przeciwnika, po czym info że utracono połączenie z rywalem. Odinstalowałem i zainstalowałem grę na nowo, powróciłem do czarnego ekranu 🙂 

Z góry dzięki za pomoc

20 Replies

• Witam. Niestety nie pomogło. W miejsce składu Jednego Narodu z Hiszpanii zrobiłem skład z Anglii, formacja zmieniona. 

Nawet pliki z Profilu usunąłem.

Może trzeba usunąć wszystkie zapisane składy i utworzyć 1 w Ea App?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Podsyłam kilka kroków, które dla wielu naszych graczy okazaly się pomocne.

#1 Z poziomu Web App lub Companion utwórz nowy skład, aktywuj go jako aktywny i wróć do UT na konsoli.

#2 Wykonaj kroki opisane poniżej

Wyloguj się z FUT (PS5 lub PC lub XBOX itp.).
    Poczekaj, aż sesja logowania zostanie całkowicie zakończona (około 15 minut lub więcej).
    Zaloguj się do Companion.
    Przejdź do zakładki Club
    Utwórz nowy Skład.
    Aktywuj nowy Skład. (stary skład zostanie automatycznie dezaktywowany).
    Teraz możesz usunąć stary skład.
    Przejdź do ustawień. (Lewy dolny róg ekranu aplikacji Companion).
    Wyloguj się z aplikacji Companion
    Spróbuj zalogować się do FC25 FUT na swoim urządzeniu

• Używając całkowicie nowego składu, zastosuj także inną formację i taktykę.
    • Dodatkowo na konsoli  przejdź do ustawień PS> HDMI> Wyłącz „Włącz HDCP”. Następnie ponownie uruchom grę.
  • bigfilip_1702's avatar
    bigfilip_1702
    5 months ago

Drodzy Państwo, przepraszam ale to jest kpina.

Odpisuję że dalej jest nie tak jak powinno być ale nikt problemu nie rozwiązuje, z aktualizacją włącznie. Gra kupiona w przedsprzedaży, wykupione PS Essential a nie da się grać.

Żebym na 27 prób mógł zagrać 1 mecz w Rivals, gdzie 10 razy czytam że to ja się rozłączyłem i z tego powodu w przyszłości otrzymam mniej monet.

Kolejna nowość, Evo Arena, 5 prób, kończy się na składach i "utracono połączenie z przeciwnikiem".

EA rok nad tym pracowało. Nie wspominając już np o odbieraniu paczek i się gra zawiesza. Brawo.

Pozdrawiam 

• bigfilip_1702's avatar
    bigfilip_1702
    5 months ago

Witam, jakaś poprawa jest bo udaje się rozegrać 1 mecz na ok 3-4 próby

• Niestety. Zrobiłem wg wskazówek. 1 wejście w mecz od składów, 1 od kibiców, w obu przypadkach koniec po prezentacji składów wraz z info o rozłączeniu się przeciwnika, trzecie wejście czarny ekran...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    5 months ago

W związku z błędem CE-108255-1, który jest widoczny także w Twojej historii błędów, zajrzyj proszę do tematu TUTAJ.

• Spróbowałem innym Profilem. Widać różnicę. Wprowadzenie do meczu takie jakie powinno być, do tego bez zacinania. Za pierwszym razem po prezentacji składu info o utracie połączenia z przeciwnikiem, za drugim podejściem udało się rozegrać mecz.

Grającym Profilem 6 prób, 5x utrata połączenia z przeciwnikiem, ostatnia próba black screen. DZIWNE ;]

W załączeniu Historia błędów. Pozdrawiam 

• Hej. Dzięki za odpowiedź. 

Po skasowaniu wszystkich plików gra chodzi jakby płynniej,  jednak dalej to samo. Mignęło boisko, czarny ekran i podkład muzyczny ;] Gdzieś jeszcze musi być jakiś myk by zaskoczyło...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    5 months ago

Hej @bigfilip_1702 

Dzięki za Twój post i opisz szergu kroków, które masz już za sobą.

Chcę Ci polecić jesze usunięcie Ustawień osobistych (nie zmieniaj nazwy pliku przy tworzeniu nowych). Dodatkowo wyłącz konsolę i odłącz ją od zasilania na 3 min. i daj znać jak poszło.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,618 PostsLatest Activity: 3 days ago