Forum Discussion

KryK99's avatar
2 years ago

Gra się zacina

Mam straszne lagi pomimo dobrego internetu i dobrego sprzętu. Gra zacina się w menu jak i w każdym trybie gry.

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @KryK99 

Napisz jeszcze na jakiej platformie grasz i jakie ewentualnie kroki masz już za sobą.

• Witam, mam problem z EA FC 24 na PC i proszę o jakieś rady odnośnie gry, bo na razie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Nie wiem co potrzebujecie, ale tak mniej więcej: Ryzen 5 1500X, RX 570, 16GB RAM, zainstalowałem grę na SSD, AMD Adrenalin najnowsze + najnowsze stery. Przeinstalowywane już raz. Zabawa ustawieniami oraz ten temat pod karty AMD nic nie dało. Przy zabawie z MHZ, czyli tam bodajże poradnik nr 3 scrashowało ekran - może tutaj coś źle zrobiłem. Liczę na pomoc, bo to jest kpina na ten moment. FPSy 15-25. Może też przydatne będzie to iż posiadam monitor Samsung Odyssey G5 32" 144Hz, FreeSync włączyć, czy wyłączyć? Tak i tak są lagi. Liczę na szybkie rozwiązanie problemu.Jeśli to cokolwiek powie, to wczoraj podłączyłem zamiast Samsung Oddysey G5 144Hz inny monitor 75Hz Full HD i przez pierwszy mecz chodziło znakomicie oraz w menu, ale po kilku minutach zaczęły znowu spadać fpsy i ta sama sytuacja co na drugim monitorze.

• KryK99's avatar
    KryK99
    2 years ago

gram na PC, zainstalowałem ponownie gre, zmieniałem pare rzeczy w ustawieniach i tyle

1. Mam to samo gram na PC widziałem że nie tylko ja mam taki problem i większość graczy tez się z tym zmaga, gra się zacina przy stałych fragmentach gry ze trzeba poczekać kilka sekund aż się odetnie nawet w trakcie gry i podawaniu piłki w polu też się zacina i gra chodzi powoli. Jest to loteria ponieważ raz jak odpalam grę i gram na tych samych ustawieniach gra chodzi idealnie i płynnie i później w ten sam dzień odpalam grę i nagle dzieje się to, nie pomagają na to żadne zmiany ustawień graficznych itd. Mam nadzieje że naprawicie to jak najszybciej bo gra nie jest zoptymalizowana i nawet zainstalowanie nowych sterowników karty graficznej nie pomaga ani nic.
  • Mam to samo i czytalem juz wiele poradników i do tej pory nic, wyszla aktualizacja ktora miala to poprawic i tez nic. Gralem u znajomego na xboxie i plynnosc znakomita. Tez mam monitor Odyssey g5 32 144hz, pozostale gry chodza super tylko z ea fc problem... rece opadaja. Kupuje fife od 12 lat i co chwile jakis problem, zart nie firma. 

Dodam, że gram na RTX 3060 12gb, ryzen 5 2600x, 16gb ram 3200mhz oraz na SSD. Nie mam pojęcia juz co robic, tyle poradnikow czytalem i tyle prob, nic to nie daje.

• HubiZ056's avatar
    HubiZ056
    2 years ago

O widzisz, a próbowałeś na innym monitorze?

EDIT: Podpiąłem teraz starą IIyamę FHD 59,940Hz i gra śmiga aż miło, ale zobaczymy jak długo XD no i co teraz panowie z EA?
    Mam monitor za półtorej kafla i mogę go wyrzucić, bo tylko wasza gra nie chodzi na nim?

• Czy ktoś jest w stanie cokolwiek zrobić? Przecież to jest paranoja jakaś.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 years ago