Forum Discussion

Ksiezyc's avatar
2 years ago

Gra wyłącza się do pulpitu.

Witam,

mam problem z FC24. Gram tylko w UT, czasem gra wyłącza się bez żadnego komunikatu, a czasem pokazuje informację o sterowniki (załączam screenshoot).

Zainstalowałem windows od nowa, na czysto zainstalowałem FC 24 i dzieje się to samo. Korzystałem z porad na forum i nie pomagają.

Gra wyłącza mi się prawie w trakcie każdego meczu.

• EA ID KSIEZYC
  • Gdzie występuje błąd? FUT
  • Czy istnieją kroki do odtworzenia problemu? wystarczy grać, wyłącza się prawie za każdym razem
  • Plik msinfo.

EA SPORTS FC™ 24 | PC stability issue: Data collection

5 Replies

• Hej 🙂

dzięki za odpowiedź.

Dodaję plik DxDiag.

(zaktualizuję problem - dzisiaj mi się wyłączyła gra nawet podczas otwierania paczek z kartami)

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Ksiezyc 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Wygląda na to, że sterownik Twojej zintegrowanej karty graficznej jest niezaktualizowany. 

Card name: Podstawowy sterownik ekranu firmy Microsoft
    Driver Date/Size: 21.06.2006 01:00:00, 68608 bytes

Sprawdź proszę dostępne aktualizacje na stronie producenta płyty głównej i sprawdź czy opisany problem będzie pojawiał się po aktualizacji. 

• Hej,

dzięki za odpowiedź.

Mógłbyś jeszcze raz zerknąć na mój plik dxdiag?

Wydaje mi się, że po zainstalowaniu sterowników do monitora już nie ma tego wpisu.

Na mojej liście urządzeń nie ma innej, dodatkowej grafiki niż RX7600. A jeśli jednak jest, to możesz podpowiedzieć jak ją zaktualizować skoro nie widzę jej na liście urządzeń?

Z tego co mi wiadomo, to nie mam grafiki zintegrowanej.

Ryzen 5 5600 nie ma grafiki.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Ksiezyc 

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego. Nie byłem właśnie do końca w stanie zlokalizować przyczyny dlaczego wpis odnośnie Podstawowy sterownik ekranu firmy Microsoft występował w poprzednim DxDiag. Tak jak wspomniałeś Ryzen 5 5600 nie posiada dodatkowego, zintegrowanego procesora graficznego, zatem założyłem bezpieczną opcję sprawdzenia sterowników płyty głównej 😉.

Widzę, że aktualnie zainstalowane są najnowsze sterowniki dla Twojej karty graficznej. Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po zainstalowaniu starszego sterownika. 

AMD Radeon™ RX 7600 Previous Drivers

W pliku DxDiag zauważyłem również błędy związane z biblioteką ntdll.dll. Z racji tego, że uszkodzenie tego pliku może mieć wpływ na stabilność systemu, sprawdź proszę czy pojawią się jakieś błędy przy skorzystaniu z kontrolera plików systemowych. 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 4 days ago