2 years ago
Koszmarne opóźnienie w grze
Cześć, podczas gry online mam ogromne opóźnienie. Wszystkie wykonane ruchy na padzie, zawodnicy wykonują jak w slow motion... Skutecznie to uniemożliwia grę zarówno w ataku jak i w obronie, co skutku...
Hej @rddk7
Dzięi za Twój post i zauważany udział w kilku dyskusjach na AHQ.
Wiem, że masz za sobą zmianę ustawień, które zaproponował AcidRabbit21 w poście TUTAJ czy też przerobiłeś zaktualizowany poradnik od @Avalayya.
Sprawdź jeszcze czy zobaczysz poprawę po odłączeniu drugiego monitora (zwróć też uwagę na jakość kabla HDMI). Jeśli posiadasz aplikację SteelSeries sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal po wyłączeniu funkcji "moments", która służy do zapisywania klipów z gry - wyłącz również inne aplikacje do przechwytywania klipów.
Pozdrawiam,
_Kalina
Wydaję mi się, że znalazłem rozwiązanie. I niestety nie leży ono po stronie graczy, czy ich sprzętu, tylko serwerów waszej firmy. Zazwyczaj gram w godzinach 17-22, natomiast wczoraj zdecydowałem się zagrać po 23:00, gdzie graczy jest już stosunkowo mniej i problem zniknął. Byłem ogromnie zdziwiony tym, że ta gra tak płynnie chodzi i nie ma żadnych "wylewów", opóźnień itd. Niestety dzisiaj od godziny 16:00 znowu jest to samo. Gra znowu jest nie grywalna i nic do tego nie ma mój kabel czy drugi monitor, bo z żadną inną grą nie mam problemu. Niestety chyba będę musiał sobie odpuścić granie w tą grę, skoro można w nią grać tylko w nocy (bo nie mam zamiaru zarywać nocek, żeby cieszyć się grą).
EDIT
Dodam jeszcze, że internet mam połączony po kablu, porty również mam odblokowane.
Witaj w klubie (bardzo dużym). Kupiłem tę grę bo miala być super rewolucja itp. wypuścili to samo tylko w innym opakowaniu.