Forum Discussion

mierzgoN's avatar
2 years ago

Lagi, stuttering, niegrywalna gra za 300 zł mimo dobrych specyfikacji POzdrawiam

Hej, mam rtx 3050Ti, Intel 7 generacji, ogólnie takie specyfikacje, że pociągnie większość gier, ping 20, sprawdziłem też połączenie u was na stronie i wyszło 95/100 i MIMO tego wszystkiego gra jest absolutnie nie grywalna. Ogromne lagi, które nie wiem skąd się biorą. Są to takie mini ścinki(stuttering). Co mam zrobić, żebym mógł zagrać normalnie w grę, za którą wydałem 300zł? Tylko proszę o nieodpowiadanie typu włóż do ryżu POzdrawiam

10 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzieki za zgłoszenie nam tego błędu. Przekazaliśmy już informacje na ten temat do naszego zespołu gry. 

Spróbuj także wykonać następujące zalecenia, które mogą pomóc w tej sytuacji. 

1. Przejdź do folderu Dokumenty > Electronic Arts i usuń folder FC 24. Pamiętaj, aby nie zmieniać ustawień wideo w grze.

2. Jeśli posiadasz kartę graficzną Nvidia, pamiętaj o aktualizacji sterownika (LINK

3. Jeśli możesz grać na ustawieniach Ultra: wykonaj następujące kroki 

- Przejdź do Ustawień gry i ustaw wszystkie opcje na „Ultra”

Jakość przerywników filmowych:ustaw na pełną liczbę klatek na sekundę

Synchronizacja pionowa: włączona

Dynamiczny rs: wyłączony

inne: Ultra

- Zamknij grę, otwórz Panel Nvidia i zmień te ustawienia

Tryb niskiego opóźnienia: Ultra

Zarządzanie energią: maksymalna wydajność

Synchronizacja V: szybka

- Przejdź do Dokumenty > Electronic Arts > FC 24;

Otwórz plik fcsetup;

usuń ostatnią linijkę dotyczącą rozdzielczości.

Zapisz plik.

• mierzgoN's avatar
    mierzgoN
    2 years ago

Po wykonaniu czynności z ostatniego punktu, zamiast ścinek co 5,10 sekund mam trwałe 15 fpsów, gra jest NIEGRYWALNA. Sterowniki zrobione, dokument usunięty, co jeszcze mam zrobić, żeby płynnie grać w grę za 300zł? To jest po prostu skandal, że gra która nie ma dużo wymagań chodzi tak słabo i trzeba robić fikołki, żeby była grywalna(fajnie jakby chociaz wtedy dzialal xD)

czekam na inne sensowne kroki, moge wyslac jakies dane itp. 300 złotych za niegrywalną grę

• rddk7's avatar
    rddk7
    2 years ago
    @EA_Pulsar Wszystkie te czynności są skopiowane od ludzi ze społeczności z anglojęzycznego forum. Czy wy sami naprawdę z tym nic nie robicie? To jest jakaś paranoja, jeszcze nigdy się tak nie zawiodłem kupując gierke i to za tyle siana.
  • Grałem w FC EA 24 od samego początku i nie było takich problemów, ustawienia na ultra i maksymalnej rozdzielczości gra działała prawidłowo. Od kilku dni występuje problem z płynnością, wszystkie powtórki,  wyrzut z autu, żółta kartka itp. nagłe ścięcie gdzie gra traci FPS. Podobny problem był z poprzednią wersją - FIFA 23, gdzie w dość krótkim czasie poradziliście sobie z tym problemem. Próbowałem wszystkich zmian ustawień, poradników w tym reinstalacji sterowników i samej gry. W chwili obecnej gra jest niegrywalna. Problem twki po sronie EA a nie graczy. Mamy kombinować i za was rozwiązywać problemy ? Jesteście żałośni jak wasze odpowiedzi z EA Customer Experience - oficjalnej pomocy.

• rddk7's avatar
    rddk7
    2 years ago
    @Avalayya te poradniki wszystkie nic nie dają, Ea powinno naprawić grę, a nie wmawiać, że mają złe ustawienia. Próbowałem wszystkiego i ciągle jest tak samo. Generalnie to powinno być tak, że instaluje i gram, a nie grzebie w całym systemie, bo nie każdy się na tym zna.
  • Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @rddk7 Dzisiaj zaktualizowałem post. Wrzuciłem nowe sposoby ludzi którzy też sporo testowali u i nich gra działa płynnie. Ja nie mam do czego przyczepić się na ten moment.
  • Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago

@AvalayyaA coś na spowolnienia na xbox series s? Przecież to jest absurd, w tamtym roku grałem na laptopie. Kombinowałem z ustawieniami nvidia, przywracanie systemu, ustawienia fabryczne bez skutku. W tym roku kupiłem xbox series s plus monitor z odświezaniem 165hz. Guzik mam taki zamół jak rok temu na fifa 23 albo i większy. Swiatłoówd 600Mb/s w grze max 12ms ping. Ocena 99/100 według ea. Reakcja tragiczna, na każdy przycisk pada zawodnik potrzebuje sekunde za nim zatrybi, co skutkuje niecelnymi podaniami, obrona zatrzymuję się metr przed, albo wpada w rywala co skutkuje czerwona kartką albo karnym.

https://www.youtube.com/watch?v=oSP0RghsVuo

• Kolejny błąd, gra odpala się w oknie i nic nie da się zrobić. Alt i enter nie działa. To jest jakieś nieporozumienie z jaką pogardą support podchodzi do graczy. Gra kosztuje TRZYSTA ZŁOTYCH, i nie umiecie rozwiązać jednego problemu a już dochodzi drugi.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 hours ago