Forum Discussion

majkelof's avatar
2 years ago

Lagi uniemożliwiające rozgrywkę

Witam,
Nie mogę zmienić gracza ani nic zrobić z kontrolowanym przeze mnie graczem, po prostu biegnie w kierunku, w którym biegł, zanim zaczęło ścinać, trwa to od 3 do 10 sekund i dzieje się co 15 do 45 sekund, w zależności od dnia (jest to losowe), zdarzało się to w każdej grze online, w którą grałem, a głównie w Ultimate Team. Nie jest to problem z internetem, ponieważ sprawdzalem na bieżąco i ping był dobry. Mecze offline działają całkowicie dobrze w FUT i trybie kariery, ale każdy mecz online jest po prostu niegrywalny. W FIFA 23 nie miałem takiego problemu, a miałem mniej ramu i bardzo mało miejsca na dysku twardym. Teraz ulepszyłem swój komputer i jest tragedia.

• EA ID: majkelof
  • Gdzie występuje błąd?: W meczach online, dokładniej Ultimate Team - Division Rivals
  • Czy istnieją kroki do odtworzenia problemu?: Tak, wystarczy, że wejdę do jakiejś gry online 

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @majkelof 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i przesłany plik DxDiag. 

Usunąłem plik MsInfo32 z Twojego zgłoszenia z racji tego, że zawierał on zbyt szczegółowe informacje. Na forum nie prosimy o plik MsInfo32 z racji informacji nt. adresów IP. 

Obawiam się, że problem może być związany z faktem niespełniania przez twój komputer minimalnych wymagań gry. W szczególności mam tutaj na myśli procesor w który wyposażony jest Twój komputer. 

Możesz spróbować odciążyć sprzęt poprzez uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu: 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Ponadto powiedz nam również z jakiego kontrolera korzystasz i w jaki sposób łączy się on z komputerem. Możesz również nagrać filmik z aktywną nakładką ekranową:

Menu główne - Konfiguracja - Ustawienia gry - Ustawienia wizualne - Wł.: sterowanie + reakcja 

i przesłać nam link do YouTube na którym będzie widoczny opisany przez Ciebie błąd.

Miej również na uwadze, że wykonanie powyższych kroków może nie rozwiązać problemu z racji tego o czym wspomniałem wcześniej (niespełniania przez komputer minimalnych wymagań). 

Chciałbym również prosić o nie podbijanie wątków. W ten sposób nie przyspieszysz otrzymania odpowiedzi i jest to niezgodne z regulaminem forum. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 13 hours ago