Forum Discussion
8 Replies
- EA_Pulsar2 years ago
Community Manager
Hej @Beras111 jeśli masz problemy z konfiguracją kontrolera spróbuj zmienić jego konfigurację w aplikacji Steam.
SpoilerKliknij prawym przyciskiem myszy EASFC24, kliknij właściwości, kliknij kontroler i zmień opcję z listy rozwijanej pod „NADPISANIE DLA ...”, aby wyłączyć opcję dla Steam. Wyłącz także steam input .Sprawdź też w menadżerze urządzeń czy wykrywany jest właściwy kontroler i podłącz go za pomocą kabla.
Po zmianie tych konfiguracji przetestuj grę ponownie.
w menadżerze urządzeń jest dobry pad a na steaam tak samo jest ustawiony do playstation i w ciągu dalszym jest sterowanie od xbox a jak wyłącze steam input to pad nie działa
- EA_Pulsar2 years ago
Community Manager
Jeśli to nie pomogło, usuń kontroler ze sparowanych urządzeń w systemie Windows i sparuj go ponownie.
Po ponownym sparowaniu musisz włączyć na Steamie pewne ustawienia. Przejdź w platformie do trybu Big Picture, następnie do Ustawień i tam wybierz ustawienia kontrolera. Z dostępnych opcji zaznacz te, które dotyczą Twojego kontrolera.
W przypadku dalszych problemów uruchom Big Picture, w bibliotece odszukaj grę, zarządzaj, ustawienia kontrolera i zmień ustawienia według gry na wyłączone.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Beras111
Daj nam znać czy wskazówki od @EA_Pulsar pomogły Ci w rozwiązaniu problemu.
- @EA_Pulsar @EA_Kuba a ja mam tak że gra nie wykrywa pada chyba że włączę ea app I eafc przez nakładkę steam
2 bardzo duże bo ok 0.3-0.5 sekundy opóźnienia między podaniami dryblingiem strzałem zmiana itd
Pad firmy genesis na kablu czlowieku jestes wielki
Mam ten sam problem z padem od ps5 wykyrwa mi jako pad od xbox jesli wylacze input pad nie dziala na rozgrywkach online. Co mam zrobic?
W menadżerze zadań wykrywa mi pada od xboxa 360 a mam pada od ps4
About FC 24
Recent Discussions
- 6 hours ago
- 9 hours ago
- 11 hours ago
- 2 days ago