Forum Discussion

mikasi69's avatar
2 years ago

nie moge stworzyć nowych ustawień osobistych ea fc24

jak chce stworzyć nowy plik ustawien to wyskakuje mi że nie moge zapisać ustawień osobisych1 gram na pc

10 Replies

• Kupiłem EA PLAY na 1 miesiac i chcialem zagrac se w ea fc 24 przez 10 godzin. Po wejsciu do gry probuje wczytac zapis i widze to

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @mikasi69 

Czy aktualnie na Twoim komputerze posiadasz aktywny zapis ustawień? Jeśli tak usuń go i uruchom grę ponownie. 

@miyanaogrzyb 

Co dzieje się po kliknięciu Continue without saving? 

• @EA_Kubanie, mam ten sam problem co @miyanaogrzyb a po kliknięciu continue without saving powraca mnie do stworzenia ustawien osobistych 1 ale i tak nie moge ich stworzyć

• @EA_Kuba 
    Same problem.
    Wyskakują mi następujące opcje: ponów - nic nie daje, ponawiam w kółko, anuluj - no anuluje się i wracam do punktu wyjścia, kontynuuj bez zapisywania - to samo co z anuluj, po 2 ostatnich opcjach mam stwórz plik Ustawienia, wyskakuje okienko żeby wpisać nazwę i po kliknięciu enter nic się nie dzieje.

Help

• Znaleźliście jakieś rozwiązanie na to ? Bo jest godzina 13 i mam dalej ten sam problem 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za Wasze odpowiedzi. 

Zanim uruchomicie grę zmieńcie proszę ustawienia kontroli konta użytkownika: 

Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community

Przy uruchamianiu gry uruchamiajcie ją jako administrator.

(jeśli podczas uruchamiania gry pojawi się komunikat odnośnie wprowadzania zmian na dysku - zaakceptujcie go)

Dodatkowo upewnijcie się, że gra nie jest blokowana przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową dodając odpowiednie wyjątki do obu:

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

Dodawanie wyjątku do usługi Zabezpieczenia systemu Windows - Pomoc techniczna pakietu Office

• @EA_Kuba Niestety nic nie pomogło...
    Wyjątki pododawane, Kontrola konta też zrobiona, uruchamiam jako administrator i nic...
  • ja np dalej mam ten sam problem co osoby wyżej i tak samo nic nie podziałało. Ani ustawienia kontroli, spójność plików, uruchamianie jako administrator, dodawanie wykluczeń. Jest to TRIAL 10 godzinny na steam i nw co zrobić :/

• Jekob7's avatar
    Jekob7
    2 years ago

@barti070502  napisał/a:

ja np dalej mam ten sam problem co osoby wyżej i tak samo nic nie podziałało. Ani ustawienia kontroli, spójność plików, uruchamianie jako administrator, dodawanie wykluczeń. Jest to TRIAL 10 godzinny na steam i nw co zrobić :/

Stwórz nowy profil użytkownika z uprawnieniami administratora, prawdopodobnie wyskoczy alert i będzie trzeba dodać wyjątek ale powinno działać.

U mnie taka głupota naprawiła nie tylko fife, ale też masę innych gier także polecam i pozdrawiam z rodzinką.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 years ago