Forum Discussion

xAnselvee's avatar
12 months ago
Solved

[PC] Gra nie chcę się włączyć, pokazuję się loading screen, po czym wraca do EA.

Witam. Kupiłem dzisiaj grę EA FC 24 i mam następujący problem: Odpalam grę, pokazuję się ekran ładowania gry, pasek na dole ładuje się niemal do końca (zatrzymuje się dosłownie milimetr przed końcem), po czym znika ekran ładowania i wraca mnie do menu EA Apps. Proszę o pomoc.

• @xAnselvee 

Tak, jest dużo lepszy niż obecnie posiadasz, na tym gra powinna już działać normalnie 🙂

8 Replies

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    12 months ago

@xAnselvee 

Przykro mi, gra FC24 nie obsługuje procesorów starszej generacji serii Intel Pentium, więc na tym jej nie uruchomisz.

Gra wymaga przynajmniej CPU z serii Intel Core i5 lub i7, jeżeli chodzi o kartę graficzną oraz Ilość pamięci ram to w tym przypadku jest ok..

Tutaj są wymagania minimalne oraz zalecane - Wymagania systemowe FC24 

• Intel Core i5‑12400F już będzie w porządku i będzie znacznie lepszy od mojego aktualnego procesora? 

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    12 months ago

@xAnselvee 

Tak, jest dużo lepszy niż obecnie posiadasz, na tym gra powinna już działać normalnie 🙂

• @Narayen A jeszcze tylko zapytam czy reszta podzespołów będzie kompatybilna z tym nowym procesorem Intel Core i5‑12400F?
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Hej @xAnselvee 

O te szczegóły najlepiej będzie zapytać specjalistów w sklepie z którego będziesz kupować swój nowy procesor. 🙂 

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    12 months ago

@xAnselvee 

Tak, jeśli chodzi o kartę graficzną i ram to bez problemu,

Kwestią będzie Twoja płyta główna, czy będzie obsługiwał CPU Intel Core i5 o którym piszesz czy tylko starsze generacje np. Core Duo lub tylko linię Pentium - Musiałbyś sobie ustalić jaką masz płytę główną - model tej płyty oraz wersję i sprawdzić w necie jakie CPU obsługuje lub w sklepie komputerowym zapytać sprzedawcę jak będziesz kupował - czy będzie ten CPU współpracował z Twoją płytą główną, żebyś nie kupił kota w worku.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 22 hours ago