Forum Discussion

spartaklub-----'s avatar
2 years ago

Połączenie z serwerem

Witam czy można w jakiś sposób ustawić matchmaking na ps prócz krossplay i wyszukiwanie w najbliższej lokalizacji? Ciągle trafiam na graczy którzy grają na wifi/mobilnym hot spotie i w lobby ping pokazuje super i po zaakceptowaniu gry odrazu utrata pakietów albo jak w trakcie meczu przewarzam nad przeciwnikiem to manipuluje gameplayem (zapycha swoje łącze internetowe np yt w 4k) a to że dziwnym trafem ciągle gram jako gość to łącze się z jego serwerem co nie muszę pisać jak to wpływa na rozgrywkę. W innym wypadku wykorzystują błędy gry/hot spotu i potrafią przerwać połączenie przy niekorzystnym dla nich wyniku nie zaliczając porażki a mi przypisane jest jako mecz niezaliczony chodź wygrywałem czasami nawet przegrany mecz.... Więc moje pytanie brzmi skoro w kontroli jakości połączenia zawarte jest rodzaj połączenia konsoli czy mogę ustawić wyszukiwanie graczy którzy grają tylko na kablu? I jak do cholery określić na jakim gram serwerze? Ciągle gram na zagranicznych i tam opóźnienie nie masakryczne i jestem mega przewidywalny. Dziwne to jest że gdy odbieram piłkę gameplay zwalnia i wszystko wykonuje w spowolnieniu a gdy przeciwnik odbierze mi ja to w ciągu sekundy zmienia się i jest w miarę płynnie (tłumacze to właśnie tym że jestem dalej od datacenter) w internetem wszystko robiłem z konsolą ps5.

No RepliesBe the first to reply

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,642 PostsLatest Activity: 6 hours ago