Forum Discussion

Rzysiuu's avatar
2 years ago
Solved

Problem i uruchomieniem FC 24

Witam

Mam, problem z EA FC 24 grałem nie dawno i chciałem włączyć grę gdy klikam uruchom, pojawia się czarny ekran i z powrotem do ea apps wywala i nic.

Grałem gdzieś 2 godziny wcześniej i normalnie grałem i chciałem później znowu włączyć i to właśnie się dzieje. Odinstalowałem i zainstalowałem z powrotem i nie pomogło. 

10 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Rzysiuu Upewnij się czy gra zawsze uruchamiana jest z procesorem graficznym o dużej wydajności. 

Wykonaj też czystą instalację sterowników karty graficznej i odłącz inne urządzenia od laptop na czas gry. 

Jeśli w systemie masz jakieś programy z interfejsem, np Steelseries, to odinstaluj je tymczasowo 

• Rzysiuu's avatar
    Rzysiuu
    2 years ago

Zrobiłem to co mówiłeś i nic nie pomogło dalej tak samo

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Rzysiuu 

Przyglądnąłem się plikowi DxDiag i wygląda na to, że do Twojego komputera podłączony jest zewnętrzny monitor. 

Odłącz go na czas uruchomienia gry i sprawdź czy problem pojawia się nadal. Upewnij się również, że dedykowana karta jest przypisana do gry z poziomu ustawień NVidia

• Niedziała dalej. Nie rozumiem tego, że 2h później chciałem uruchomić fife i nagle nie działa jak przez miesiąc było normalnie. Zrobiłem format laptopa i również nie pomogło. I jeszcze moge dodać inne gry smigaja normalnie nawet fifa 19 

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Upewnij się jeszcze, czy system Windows został w pełni zaktualizowany. 

Odłącz też urządzenia USB i bluetooth od systemu. 

Sprawdź grę w trybie czystego rozruch komputera Powoduje on wyłączenie zadań wykonywanych w tle, które mogą zakłócać działanie gier. 

• Rzysiuu's avatar
    Rzysiuu
    2 years ago

Uruchomiłem w trybie czystego rozruchu i nie pomogło

• hej jak ci sie uda to prosze daj znac bo mam to samo i nikt nie jest w stanie mi pomoc...

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Rzysiuu 

Dzięki za po potwierdzenie i podzielenie się rozwiązaniem 🙂 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,657 PostsLatest Activity: 4 days ago