Forum Discussion
Hej @4cvwo8eh7lby
Dzięki za odpowiedź i przesłanie nam zrzutu ekranu (właśnie o ten nam chodziło) oraz DxDiag.
Zacznij proszę od czystej instalacji sterownika (możesz to zrobić korzystając z instalatora NVidia, i wybraniu opcji zaawansowanej instalacji), oraz naprawieniu plików systemowych za pomocą kontrolera plików.
Sprawdź również czy problem będzie pojawiał się jeśli sprowadzisz grę do domyślnych ustawień poprzez zmianę nazwy folderu gry, który znajduje się w Dokumentach. Twoje lokalnie zapisane dane z gry będą znajdowały się w folderze o zmienionej nazwie.
Szukając rozwiązania natknąłem się również na obejście polegające na przełączeniu się w tryb okienkowy w momencie uruchamiania gry. Kiedy okno gry otworzy się naciśnij kombinację klawiszy Alt+Enter. Po przejściu przez moment w którym błąd pojawiał się będziesz mógł ponownie przejść w tryb pełnoekranowy.
mam pytanko czy zformatowanie komputera pomoże?
- 2 years ago
pytam się ponieważ ten sposób który mi zaproponowałeś nie zadziałał
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @4cvwo8eh7lby
Dzięki za sprawdzenie tego kroku.
Jeśli chodzi o formatowanie systemu jest to ostateczne wyjście, którego zazwyczaj nie sugeruję z racji tego, że można narazić się na utratę danych. Nie mniej jeśli czujesz się na siłach w wykonaniu tego kroku i poczyniłeś odpowiednie kroki by nie stracić swoich danych to możesz tego kroku spróbować.
- 2 years ago
format nie pomógł co mogę zrobić? jeśli nic już nie pomoże, żądam zwrotu pieniędzy
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego kroku @4cvwo8eh7lby.
Zauważyłem, że w pliku DxDiag brakuje informacji na temat błędów pojawiających się w systemie. Aby aktywować wysyłanie informacji na temat błędów:
1. Uruchom jako administrator PowerShell
2. W oknie wpisz Enable-WindowsErrorReporting, tak by całość wyglądała następująco:
PS C:\> Enable-WindowsErrorReporting
3. Następnie uruchom grę i poczekaj do momentu pojawienia się problemu z DirectX i ponownie wykonaj plik DxDiag.
Ponadto przydatne informacje mogą znajdować się w monitorze niezawodności systemu:
- Naciśnij Windows+R
- Wpisz w oknie perfmon /rel i naciśnij enter
Sprawdź jakie błędy pojawiają się w momencie pojawienia się błędu z Directx, wykonaj zrzut ekranu i wyślij go nam.
Szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na rozwiązanie na naszym angielskim forum - tutaj.