Forum Discussion

postiloop's avatar
2 years ago
Solved

Problem z fps

Witam, mam problem z 60fps na moim telefonie. Posiada Androida 13, 8GB ram. Jednakże, gdy próbuję ustawić w grze liczbę klatek (fps) na 60 klatek na sekundę, otrzymuję komunikat z informacją, że moje urządzenie nie jest obsługiwane i mogę ustawić szybkość klatek jedynie na 30 fps. Mój telefon spełnia standardy z plusem, będę wdzięczny za wyrozumiałość i wsparcie w tej kwestii. Czy istnieje możliwość rozwiązania tego problemu lub zaktualizowania gry, aby móc cieszyć się płynniejszą animacją?

(CM: Thread moved from EN EAFC 24 to PL EAFC 24. Please post in the language of the board per rule.)

• @postiloop upewnij się, czy Twój model telefonu należy do urządzeń obsługujących 60 FPS.

Warto też rzucić na zalecenia, które podaje jeden z graczy na EN forum.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@postiloop wrote:

(...) Jednakże, gdy próbuję ustawić w grze liczbę klatek (fps) na 60 klatek na sekundę, otrzymuję komunikat z informacją, że moje urządzenie nie jest obsługiwane i mogę ustawić szybkość klatek jedynie na 30 fps. Mój telefon spełnia standardy z plusem...(...)

Hej @postiloop 

Aby osiągnąć 60 klatek na sekundę, Twoje urządzenie musi spełniać lub przekraczać wymagania (upewnij się ponownie czy tak jest) - Gra w 60 FPS.

• Należy też pamiętać, że minimalne wymagania dotyczące gry 60 klatek na sekundę mogą z czasem ulec zmianie.
  • Cześć, spełnia wymagania minimalne, dodatkowo jest to świeży telefon wydany kilka miesięcy temu z androidem 13. Np. w COD Mobile jest bardzo wymagającą grą i na spokojnie mogę zmienić na 60 fps.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@postiloop upewnij się, czy Twój model telefonu należy do urządzeń obsługujących 60 FPS.

Warto też rzucić na zalecenia, które podaje jeden z graczy na EN forum.

• Wszystko spełniam i dalej nie mam tych 60fps więc nie wiem czy potrzebuję pomocy skoro nic się nie da zrobić.

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @postiloop Jaki to model telefonu? Największe prawdopodobieństwo to takie że nie został on dodany do puli które mogą korzystać z 60 klatek.

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 3 days ago
4,669 Posts