Problem z instalacją EA FC 24 na steam
Produkt: EA SPORTS FC 24
Platforma:Steam-PC
Podaj na jakiej platformie grasz? Steam - PC
Model karty Nvidia lub AMD NVIDIA Quadro K2200
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16gb
W którym trybie miało to miejsce? Gry treningowe
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Zakup gry na platformie steam na aktualnie występującej przecenie. Dokładny przegląd produktu. Test, czy gra po instalacji normalnie się włącza
Co się dzieje? Wczoraj o godzinie 20:20 po zakupieniu EA FC 24 na przecenie -50%, rozpocząłem instalację. Podejrzane wydało mi się, że gra zajmowała +/- 43gb, mimo, że wszędzie czytałem o wymaganych 100gb. Po zainstalowaniu odpaliłem grę. Najpierw wyświetlił się na środku biały prostokąt z logiem Ea oraz ea fc 24 na środku. Następnie (już na całym ekranie miała włączyć się gra. W obramowaniach ekranu była ramka oznaczająca, że gra otworzyła się w oknie. Samej treści jednak nie było. Najpierw na 2-3 sekundy wyświetla się czarny ekran, a chwilę później gra samoistnie się wyłącza, a następnie automatycznie włącza się EA app. Próbowałem odinstalować, i zainstalować ponownie zarówno ea app jak i EA FC 24, korzystałem z różnych poradników na internecie. Nic się nie sprawdziło. Myślę, że to wasz błąd, lub strony steam, ponieważ nie ja jedyny mam taki problem. Mam nadzieję, że nie jest to problem, że zaznaczyłem jako problem "gry treningowe", ale po prostu musiałem coś zaznaczyć.
Co powinno się stać? Nie jestem pewny co do rozmiaru pliku gry, ale wydaje mi się, że po udanej tranzakcji i instalacji, gra powinna normalnie działać, a nie odstawiać cyrki
Kradzież
Hej @Matrix_PL
Obawiam się, że problem może być związany z kartą graficzną w którą wyposażony jest Twój komputer.
Wspomniany przez Ciebie model karty (NVIDIA Quadro K2200) jest poniżej minimalnych wymagań gry.