Forum Discussion

DestroyStream10's avatar
2 years ago
Solved

Problem z komentarzem i przyciskami kontrolera w grze ea sports fc 24 na pc

Witam, mam problem z grą ea sports fc 24 na pc. Grę kupiłem w pre orderze jeszcze przed 22 sierpnia, natomiast na chwilę obecną nie mam w niej komentarza wcale podczas meczu zmiana języka jest zablokowana a zamiast flagi polski po prawej stronie widnieje flaga Brazylii i w meczach nie mam komentarza wcale, dodatkowo w Fifie 23 miałem ustawione tak że po podłączeniu pada od ps5 do pc kablem usb miałem przyciski PlayStation po dokonaniu konfiguracji na steam, natomiast teraz nic nie pomaga i ciągle mam przyciski od xboxa.

Prosiłbym bardzo o wyjaśnienie i wskazówki jak to naprawić. 

Do działania gry już się nie odnoszę bo w Fifie 23 nie miałem lagow jak w tej grze z ustawieniami na ultra, natomiast teraz musiałem zjechać do średnich i wysokich, grafika jakoś zbytnio nie ucierpiała, gameplay teraz jest płynny i komputer się mało nagrzewa prawie nie słychać wiatraków. 

Mój sprzęt to

Procesor amd ryzen 9 3900 

Grafika nvidia geforce rtx 3060 Ti 

RAM 32 GB 

System Windows 11 professional

5 Replies

• EA_Lanna's avatar
    EA_Lanna
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hi @DestroyStream10,

Thanks for creating this thread. I'm afraid the board you've shared this on is supported in English, so this won't get much response if it remains over there. Please ensure your posts and threads are shared in the language of the board you're posting on. This guide may help with that: Getting started on Answers HQ! ^^

I've moved this over to the Polish AHQ boards. 

Thanks,

EA_Lanna

• @EA_Kalina Dobra temat wydaje się być ogarnięty, komentarz naprawiła aktualizacja, natomiast te przyciski pomogło po prostu wyłączenie steam input w ustawieniach kontrolera w grze, pomogło ale nie kompletnie bo przy wyjściu z gry jest dalej przycisk A od xboxa ale tylko wtedy więc mi nie przeszkadza. Teraz narodził się nowy problem o którym zrobiłem osobny temat tzn po wyborze ustawień osobistych ciemnieje mi ekran gry chciałbym to jakoś naprawić najlepiej bez ingerencji w ustawienia monitora bo rozjaśnię sobie każdą grę, jakiś patch to spowodował że po wybraniu ustawień osobistych ciemnieje ekran wcześniej tak nie miałem

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 years ago