Forum Discussion

Xx_Mariusz9_xX's avatar
2 years ago
Solved

Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę ponownie.

Cześć,

Kupiłem FC24 w wersji cyfrowej. Pobrałem ze strony EA, gra się wogóle nie uruchamia wyskakuje komunikat "Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę ponownie" usuwałem, instalowałem jeszcze raz. Otwierałem przez nowe konto Windows. Próbowałem uruchomić też jako administrator i innych metod opisanych w innych wątkach. NIC NIE DZIAŁA. Mam Windowsa 10 procesor AMD 3,6, kartę graficzną ASUS Radeon RX 5600 XT TUF Gaming EVO OC 6GB GDDR6, 16GB ramu więc winy na sprzęt nie możecie zwalić. Fifa 22 śmigała bez zarzutów podobnie jak inne gry na ustawionej wysokiej wydajności. Czytając wypowiedzi innych w podobnych problemach i poradach jakie otrzymali od supportu to zaczynam żałować że kupiłem tą grę. Miał ktoś podobny problem i jest w stanie pomóc? 

• Tak, udało mi się uporać z problemem. Po długich zmaganiach gdy żadne z porad udzielonych w tym wątku czy też innych, zrobiłem format całego komputera. Po instalacji gry poprzez EA zadziałała od razu bez problemu, aczkolwiek pierwsze uruchomienie trwało dłużej niż zwykle. 

CM Edit - usunęłam niecenzuralne słowo, tak by post pozostał zgodny z zasadami naszego forum.

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Xx_Mariusz9_xX 

Podsyłam kroki z innej naszej tablicy

@Lodcina  napisał/a:

Siema mordo też miałem ten problem ale go rozwiązałem! 🙂

Postępuj z moimi krokami

1. Wyszukaj w ustawieniach zakładki aplikacje

2. Potem wejdź w "Funkcja opcjonalne"

3. Kliknij w "Dodaj funkcje"

4. Wyszukaj "Pakiet Media Feature Pack"

5. Zainstaluj go.

Ta opcja rozwiązania problemu działa też na Fife 20, 21, 22 no i 23.  

Spróbuj także zainstalować grę w innej lokalizacji niż dotychczas.

• Wykonałem zgodnie z sugestią, rezultatów brak do tej pory. PROSZĘ O POMOC 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Spróbuj jeszcze kilkukrotnie wyczyścić pamięć podręczną EA app oraz sprawdź aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EAUpdater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 

Upewnij się również, że aplikacja EA app jak i sama gra nie są blokowana przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową.

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

W niektórych przypadkach komunikat ten oznaczał uszkodzone lub brakujące biblioteki .dll w systemie Windows - zalecam sprawdź spójność systemu za pomocą kontrolera plików systemowych .

• Tak, udało mi się uporać z problemem. Po długich zmaganiach gdy żadne z porad udzielonych w tym wątku czy też innych, zrobiłem format całego komputera. Po instalacji gry poprzez EA zadziałała od razu bez problemu, aczkolwiek pierwsze uruchomienie trwało dłużej niż zwykle. 

CM Edit - usunęłam niecenzuralne słowo, tak by post pozostał zgodny z zasadami naszego forum.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Dzięki za update @Xx_Mariusz9_xX 

Cieszę się, że pomógł Ci format komputera. Formatowanie to proces, który usuwa wszystkie dane z dysku twardego - włączając w to wszelkie błędy, wirusy czy problemy z oprogramowaniem. Dlatego jest to jednym z najbardziej efektywnych sposobów na rozwiązanie wielu problemów, które mogą wystąpić w systemie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Oznaczę odpowiedź jako rozwiązanie. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 7 days ago