Forum Discussion

Canii123's avatar
2 years ago

Problem z połączeniem z serwerami EA

Hej, 

od mniej więcej tygodnia pojawił się u mnie problem z połączeniem do serwerów EA. Gram na PS5, połączenie konsoli z internetem jest przez kabel (przez WIFI jest tak samo). 

Problem pojawia się randomowo. Potrafię się normalnie połączyć z serwerami, grać jaki czas po czym po 30 minutach przerwy wywala mi błąd i do końca dnia nie mogę się połączyć. 

Próbowałem robić restarty routera, ale one nic nie dają. Nie zmieniałem dostawcy internetu itd, wszystko jest ustawione tak samo od samego początku tej edycji FC24. 

Czy ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić? 🙂 

4 Replies

• Canii123's avatar
    Canii123
    2 years ago

Hej, 

zmieniłem w ustawieniach gry pokazywanie indykatorów jakości połączenia na łącze i ping. Co dziwne chwilowo rozwiązało to problem i mogłem się normalnie logować. Ping w grze wynosił 16ms, nie było żadnego problemu z logowaniem. 

Dzisiaj problem wrócił i nie mogę się zalogować.. W załączeniu przesyłam ocenę moje połączenia na komputerze stacjonarnym oraz test połączenia na PS5 (na konsoli gram w FC24). 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Wynik na poziomie 68 oznacza, iż jakość twojego połączenia może wpłynąć negatywnie na wrażenia z rozgrywki i mogą pojawić się częste zakłócenia. Zwłaszcza, że widoczna jest w nim utrata pakietów.

Podsyłam Ci nasz poradnik Jak poprawić połączenie w EA SPORTS FC™ 24.

Zwróć w nim szczególną uwagę na punkt Włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze w działe Rozwiązywanie problemów z połączeniem.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 3 days ago