Forum Discussion
Hej @hulk33333 @WosiFN
Wydzieliłem Wasze komentarze z innej dyskusji na forum z racji tego, że problem w Waszym przypadku zapewne ma inną przyczynę.
Po pierwsze poprosiłbym Was o dokładne opisanie problemu, oraz ewentualnie wcześniej wykonanych kroków, aby problem rozwiązać.
Po przejrzeniu Waszych raportów DxDiag sugerowałbym abyście zaczęli od:
Czystej instalacji sterowników karty graficznej Rozwiązywanie problemów z grafiką na komputerach PC
Uruchomienia komputera w trybie czystego rozruchu Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
- 2 years ago
@EA_Kuba w moim przypadku, gdy włączam ea fc zaczyna ładować się anty cheat (splash screen), po czym gdy się załaduje, wraca z powrotem do ea app, przez co nie jestem w stanie grać.
Jeśli chodzi o kroki które podejmowałem to:
- uruchamianie komputera w trybie czystego rozruchu
- reinstall anty cheata
- reinstall fify oraz ea
- funkcja "napraw" w ea app
- nowe konto administratora
- czyściłem pamięć podręczną ea app
- wyłączanie programu razer synapse
- reinstall sterowników
- aktualizacje windows
- pobranie najnowszych sterowników
to chyba wszystko co próbowałem, jeśli sobie przypomne coś jeszcze to dopisze
- 2 years ago
zrobicie coś z tym w końcu czy dalej bedziecie udawac glupków ?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @hulk33333
Dzięki za Twoją odpowiedź i wypisanie wykonanych przez Ciebie kroków.
Na Twojej liście widzę aktualizację sterowników. Czy podczas instalacji wybrałeś opcję "czystej instalacji"? Pytam ponieważ w pliku DxDiag widzę błędy związane ze sterownikami karty.
W przeszłości zdarzało się również, że podobne problemy udało się rozwiązać poprzez aktualizację bibliotek VC++. Ważne by wykonać ten krok korzystając z instalerów znajdujących się w folderze __Installer w folderze instalacyjnym gry.
\__Installer\vc
Poproszę Cię jeszcze o sprawdzenie czy w czasie uruchomienia gry pojawiają się jakieś błędy w "reliability monitor".
- Naciśnijcie Windows+R
- Wpiszcie w oknie perfmon /rel i naciśnijcie enter
@dawidwariat Dzięki za przesłany przez Ciebie plik DxDiag. Niestety procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań.
- 2 years ago
@EA_Kuba Dołączam nowy dxdiag, bo tamten był sprzed 2 tygodni jak jeszcze nie miałem zrobionej aktualizacji, jeśli chodzi błędy w reliability monitor to owszem pojawia się związany z ea, dołączam zdjęcie poniżej, jeśli trzeba mogę załączyć tez szczegółowy screenshot tego błędu
- 2 years ago
Również mam problem z otwarciem gry FC24. Przesyłam DxDiag.
- 2 years ago
Witam, posiadam następujący problem na PC
Przy próbie odpalenia gry przez EA app odpala się splash screen i po chwili wyrzuca mnie do okna EA app. Próbowałem już:
Reinstall gry
Reainstall anti cheata
Dodałem gre oraz anti cheata do wyjątków
Secure BOOT
uruchomienie na koncie lokalnym
uruchamianie z prawami administratora
funkcja "napraw gre"
sterowniki zaktualizowane
zauważyłem ze w task manager podczas odpalania gry ea anti cheat ma status "uruchomiony" i po krótkiej chwili pojawia sie "zatrzymano"
Proszę o pomoć bo nie po to kupiłem gre aby patrzeć na splash screen
- 2 years ago
Podobnie jak reszta chce się uruchomić, pojawia się okienko gry, po czym wyłącza i przechodzi do EA app. Z tą różnicą że wczoraj po zainstalowaniu ciupałem aż miło. Dziś nie wiadomo o co chodzi.
About FC 24
Recent Discussions
- 10 days ago