Forum Discussion
27 Replies
U mnie pojawił się dziwny problem. U mnie na komputerze nie ładuje grę po splash screenie i powraca do ea appa. Dałem jednemu koledze (któremu działa EA FC 24) login i hasło do mojego konta i jemu też na moim koncie nie zadziałała. Następnie zalogował się na swoje konto i normalnie uruchomił fifę. Więc możliwe że jest to problem z kontem, sam nie wiem z jakiego powodu ani nic.
- @Brewsonn również mam ten problem, że powraca mi do EA App lub Origin (bo z tym też próbowałem).
Więc nie jest to wina komputera i żadnych ustawień graficznych tylko konta (w moim przypadku). Błąd mnie spotkał podczas premiery (29.09), a grę kupiłem przedpremierowo i wcześniej normalnie mi działała
Jak coś kilka stron wcześniej pisałem co mi pomogło naprawić ten problem. Weźcie spróbujcie bo gierka jest serio fajna. Przyjemnie się w to gra i co dla mnie najwaznisze można trafić karty typu s tier.
Ja np. posiadam kartę od AMD RX6600, gdzie w poprzedniej edycji 23 wszystko spoko śmigało, natomiast na obecną chwilę ciężko mi cokolwiek zrobić, wszystkie rady w forach zastosowane poprawki nie ma, także nic innego niż czekanie na update gry od EA nie pozostało bo nic nie pomaga 😉
- @Bartas1211 jak Ci się udało to zrobić w GeForce? czytam listę obsługiwanych tytułów, to fc24 jeszcze nie ma i w bibliotece nvidii mam szary znaczek (!) zamiast zielonego ptaszka.
- @turbodymooman no to jest jakiś problem z geforce experience. Musisz widzieć grę w tej aplikacji i móc optymalizować zdalnie. Poczytaj co trzeba zrobić żeby można tam zmienić ustawienia. Myślę, że reinstall tego programu i pewnie sterowników tez by się przydało.
Ja widzę grę w geforce experience, a crashuje na splash screenie. Co ciekawe gdy kupiłem grę kilka dni temu miałem ten sam problem. Próbowałem wielu sposobów z internetu i żaden nie okazał się skuteczny, aż w pewnym momencie gra sama z siebie zaczęła działać. Dzisiaj natomiast problem powrócił i znowu nie mogę grać.
EDIT: aha, teraz spamiłem włączanie gry i sie odpaliło, to jest totalnie losowe. Dodam, że pierwszy raz kiedy w ogóle gra się odpaliła był w momencie w którym grałem w inną grę. Może chętniej się odpala przy jakimś obciążeniu, nie mam pojęciawysłałem ci zaproszenie na discordzie przyjmij pls
Potwierdzam, mam to samo. Grałem przedpremierowo i wszystko śmigało jeszcze do 27 września. Wróciłem wczoraj z urlopu i teraz odpalam meczyk i pogram minutę dwie i wywala do pulpitu. Fifa 2023 działała mi bez problemów. Ewidetnie coś pokombinowali i nie jest to wina sprzętowa, ustawień komputera itp. bo u mnie nic nie było zmieniane.
Ktos cos wymyslil czy dalej cisza
Wyszła aktualizacja dość spora, myślałem, że to rozwiąże problem, ale niestety nic się nie wydarzyło. Udał się uruchomić grę dwa razy w przeciągu dwóch tygodni. Było płynnie i ładnie, ale nadal problem pozostaje.
mi też aktualizacja nie pomogła, dałej badziwie nie działa
rx 6600 dalej nie działa ,support ma * wiadomo czy naprawią w tym roku?
Też posiadam rx 6600 i bez efektu
Sama aktualizacji zawiera poprawki w grze trybów ich funkcjonowania, natomiast jeśli mówimy o problemie z uruchomieniem to nic nie zawierało, także czas oczekiwany na łaskę ze strony producenta że ktoś ruszy palcem w kierunku osób które mają problem z grą przy włączaniu jest wzmożone uzbrojenie się w cierpliwość. 😉
mi też aktualizacja nic nie pomogła.
Mialem ten sam blad co wy ale udalo mi sie naprawic... Niestety dzisiaj pojawił się nowy problem. Od razu po włączeniu gry wyskauje taki komunikat: error":"UPSTREAM_SERVICE_UNAVAILABLE","error_description":"UPSTREAM SERVICE UNAVAILABLE","code":106133}.
Wie ktos jak to naprawić?
Mam ten sam bład z tym samym kodem, z tego co widze na ea server status to jest to dosyć spory problem, pytanie czy ea to zaraz ogarnie czy trzeba będzie sie bawic z tym samemu
- @dusicieloner teraz to nawet żaden komunikat się nie pokazuje i po prostu się nie włącza.
- @Bartas1211 ja odpalam przez steam ( na steamie uruchamia mi gre po czym natychmiastowo ją wyłacza), przełacza mi do ea playa, wyrzuca ten komunikat i na koniec " upłnynał czas oczekiwania..."
- @dusicieloner tez dokładnie tak miałem, a po restarcie kompa nic się nie pokazuje.
normalnie chciałem sobie pograć w sobotę w gierke a tu takie coś
- @dusicieloner udalo mi sie to naprawić. Trzeba przejsc do trybu offline na steamie i potem w grze zalogowac sie do serwerów.
- @Bartas1211 jak włączyć tą opcję okna bez ramek
About FC 24
Recent Discussions
- 7 days ago
- 12 days ago