Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Lagi w całej grze FC 24

Hej @SebekO_o 

Na start przywróć ustawienia domyślne gry - wystarczy zmienić nazwę folderu FC 24 na np. FC 24  Kopia, katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\Dokumenty\FC 24.

Uruchom także swój komputer w trybie czystego rozruchu.

W przypadku dalszych problemów podeślij do przeanalizowania jedynie rapoty DxDiag. Na forum nie prosimy o plik MsInfo32 z racji informacji nt. adresów IP.

14 Replies

• stinka93's avatar
    stinka93
    2 years ago

Mam ten sam problem lagi i jeszcze raz lagi nic nie pomaga a kasas poszla na gre a od tygodnia grac sie nie da zrobcie cos z tym 

• @stinka93 postawiłem nowy system, zainstalowałem sterownik karty graficznej na którym FC24 chodziło bez zarzutów i nic nie pomogło.
    Problem jest w produkcie EA FC24 a nie w ustawieniach użytkownika... Gra kosztuje ponad 400 zł tylko po to by po miesiącu wyrzucić ją do kosza.
  • Zawiatek's avatar
    Zawiatek
    2 years ago

Co w przypadku jak mam stale 250 fps 144 hz dobry ping i mam lagi czyj to problem.Nawet p oresecie calego systemu nic sie nie zmienilo

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago
    @Zawiatek To samo występuję na konsolach. Te porady obwiniają tylko Ciebie i twoje łacze. A to wina serwerów i gry. Nic nie zrobisz, wszystko zależy od Ea. A ona ma to w nosie, liczy się tylko kasa. Naciągneli nas frajerów na kolejną super edycje i tyle. Możemy mieć tylko pretensje do siebie niestety
  • Postanowiłem zainstalować GeForce Experience... Moim oczom ukazał się płynnie działający panel menu w grze FC 24. Postanowiłem pójść krok dalej i odpaliłem mecz Mistrzostw. No podnieta działa płynnie, da się grać! Włączyłem przerwę w meczu i BOOM. Tnie się. 

Co zrobiłem?

Po wielu sugestiach ludzi tutaj postawiłem nowy system Windows 11. Ustawiałem sterowniki karty graficznej tak jak tutaj sugerowano. Potem wprowadzałem zmiany w ustawieniach gry tak jak tutaj sugerowano. 

Czego absolutnie nie kazano robić? Instalować GeForce Experienece...

W tej chwili problem występuje tylko w animacjach i stałych fragmentach gry.

Obecne ustawienia gry:

Problem jest w EA. Odwieczna walka z "wiatrakami". Nie czekam na sposób naprawienia tego z poziomu użytkownika. Czekam na aktualizację gry, która ją naprawi. Tak stwierdzam, że to problem EA.

• Pozwoliłem sobie jeszcze na jeden test.

Zmieniłem poniższe ustawienia na takie jak na zrzucie:

Pozwoliłem sobie również na tzw. Naprawę Gry w aplikacji EA App.

Rozegrałem cały mecz i nie było żadnej przycinki gry. Animacje normalnie, stałe fragmenty również.

Co naprawiłem?

W sumie nie wiem, ale po za postawieniem nowego systemu wszystko zostało po staremu.

• @SebekO_o Witam ja wgrałem nowy system wszystkie sterowniki pobrałem grę na nowo formatowaniem wszytko i działa narazie działa zobaczę jak długo ale pomogło
  • Ta gra to jest jakiś żart, na początku miałem lagi, że się grać nie dało później te lagi ustąpiły jak dodałem fc na steam. Pograłem z 2 tygodnie i wczoraj lagi wróciły na nowo podczas stałych fragmentów w menu, szatni itp. w takcie gry są wyczuwalne mikrolagi.  Szlak człowieka może trafić

• SebekO_o's avatar
    SebekO_o
    2 years ago

Odpowiedź ze strony EA:

"Właśnie udało mi się zbadać tę sprawę we współpracy z odpowiednim zespołem i nie ma się Pan/Pani czym martwić. Wygląda na to, że kilku innych graczy również zgłosiło ten problem. Dobrą wiadomością jest jednak to, że studio Już o nim wie i pracuje nad jego rozwiązaniem. Dziękujemy za cierpliwość w tej sprawie. Proszę się nie martwić, zawsze chętnie pomożemy.

Proszę na bieżąco sprawdzać naszą oficjalną stronę internetową i profil w mediach społecznościowych w celu uzyskania informacji."

• U mnie gra chodzila elegancko aż nie zmienilem systemu z windowsa 11 na win 10. Zainstalowalem grę na nowo i mam ciągle jakies przycinki, probowalem wszystkiego i nic. Masakra...

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 60 minutes ago