Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Opóznienie w trybie fut

Hej @DuMny91 

Ponownie musiałem usunąć niektóre z Twoich postów ponieważ pojawiały się w wątkach które nie dotyczyły problemu podobnego do Twojego. 

Dzięki za dokładny opis problemu. 

Wynika z niego, że problem pojawia się w trybach online. Czy próbowałeś wykonywać jakieś kroki związane z optymalizacją połączenia? Ze swojej strony sugerowałbym również sprawdzić czy firmware Twojego routera jest zaktualizowane. W miarę możliwości jeśli Twój router na to pozwala aktywuj usługę QoS dla gry. 

Ponadto jeśli problem będzie pojawiał się ponownie po zastosowaniu powyższego, prześlij nam filmik z aktywną nakładką ekranową:

Menu główne - Konfiguracja - Ustawienia gry - Ustawienia wizualne - Wł.: sterowanie + reakcja 

4 Replies

• DuMny91's avatar
    DuMny91
    New Traveler
    2 years ago

@EA_KubaProblem pojawia się tylko w fut. Sezony działają płynnie i responsywnie niezależnie od pingu. Natomiast w fucie zawodnicy poruszają się jak po lodzie. Więc to raczej nie jest wina mojego połączenia, tymbardziej, że większa część graczy boryka się z tym problemem... Tak czy inaczej, mój router nie posiada funkcji qos, ani żadnej modernizacji pod względem " gier" Co mogę  jeszcze zrobić? Dodam, że nawet tryb fut działał super pięknie przez pierwsze 7 dni przed premierą gry, gra zaczęła chodzi ociężale w trybie fut po jej premierze...

• @DuMny91 identycznie mam to samo pomysłów już brak.. pomocy? zero. Kumple z gorszym sprzętem ode mnie mają płynniejszą gre.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 6 days ago