Rozgrywka się zacina
- 2 years ago
Hej @MasterLeon57
Dzięki za odpowiedź i przesłanie nowego pliku DxDiag.
Z racji wprowadzonych zmian na komputerze, zacznij proszę od zresetowania ustawień w grze poprzez zmianę nazwy folderu gry, który znajduje się w Dokumentach. Miej na uwadze, że lokalnie zapisane stany gry offline, będą znajdowały się w folderze o zmienionej nazwie. Przy pojawieniu się komunikatu o pobraniu danych z chmury, zignoruj go i nie pobieraj danych. Wcześniej oczywiście upewnij się, że masz najnowszą kopię lokalnych zapisów gry na komputerze.
Ponadto jeśli wprowadzałeś jakiekolwiek zmiany do ustawień karty graficznej, zacznij od sprowadzania ich do domyślnych wartości lub skorzystaj z poradnika od @Avalayya:
Ustawienia EA SPORTS FC™ 24 dla kart NVIDIA - test - Answer HQ
Z racji tego, że plik DxDiag nie zawiera informacji na temat płyty głównej, nie jestem w stanie określić czy i jaką posiadasz zintegrowaną kartę graficzną. Sprawdź proszę czy są dostępne dla niej aktualizacje i jeśli tak - pobierz je.
Zauważyłem również, że posiadasz tę samą wersję BIOS jaką posiadałeś przy poprzednim procesorze. Ponownie z racji tego, że nie mam pewności co do modelu płyty głównej, nie jestem w stanie określić czy zostały wydane dla niej aktualizacje BIOS/UEFI. Niekiedy zdarza się, że aktualizacja taka niesie ze sobą aktualizacje optymalizacji dla procesorów. Nie mniej z racji tego, że aktualizacja BIOS jest dość zaawansowanym krokiem, jeśli nie czujesz się na siłach go wykonywać - pomiń go.