Forum Discussion

wormsik141's avatar
2 years ago

Stabilność rozgrywki FC24 PC

Tak jak w tytule, stabilność rozgrywki FC24 PC leży. Gra na PC jest praktycznie niegrywalna bez srogich kombinacji i ustawiania jakichś starych sterowników, gdzie u mnie to i tak nic nie dało. Mam RTX 3060 12GB, 32 GB RAM 3200MHz, Ryzen 5 2600x, więc nie ma możliwości, że mam za słaby sprzęt. Wiele graczy z PC się skarży, nie ma żadnej informacji co z tym dalej się dzieje, post o zbieraniu danych jest z września. Kiedy mamy się spodziewać, że coś z tym tematem ruszy, czy mam grę na reklamację oddać? 

4 Replies

• wormsik141's avatar
    wormsik141
    2 years ago

Tymczasem EA niech dalej zbiera danych. Dokopałem się z angielskiego forum troubleshooting FC24 gościa, który wrzucił mody, można sobie wyszukać i trochę te mody pomogły. Nie wpływają na rozgrywkę. Dodatkowo ktoś tam udostępnił linka z youtube, gdzie pewien szanowny hindus objaśnia krok po kroku co można konkretnie zrobić i gdzie od początku tego typu akcje mi nie pomagały, to teraz pomogły. W skrócie ustawianie sterownika NVidia, czysta deinstalacja starych sterowników, po czym ustawianie programem właściwości dla aplikacji graficznej i synchronizacja klatek. Polecam spróbować, może komuś pomoże, bo EA na pewno nie pomoże i gwarantuje, że za rok nie kupię więcej tego chłamu. Najpierw wersja z abonamentu EA na 30 dni i jak będzie tak samo to podziękuję za ten półprodukt. Pozdrawiam moderatorów EA, na których zawsze można liczyć.

https://www.youtube.com/watch?v=tfEVktp_P-4&t=2s

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @wormsik141 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem, które pomogło u Ciebie! 

• Spoko, szukałem jedynie jakieś 4 miesiące czyli od premiery. Wiem, że wy jako moderatorzy nic nie możecie, ale fajnie by było jak by coś ruszyło w kierunku optymalizacji gry na PC, bo nawet na mocarnym sprzęcie są ogromne problemy. Tak być nie powinno.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 3 days ago