Forum Discussion
@spartaklub-----1Mam straszny delay, dziś już normalnie wyświetla jak sprawdzam łączę na xboxie 0% utraty pakietów, a gra dalej zamula bardzo. . Teraz monit serwery bardzo obciążone, wejść nie można do gry
U mnie to coraz gorzej ta gra się zachowuję, wczoraj to wgl kwiatki od drugiej połowy moi gracze się chyba obrazili albo oponent ... Tylko ciekawe że ja gram z wyłączonym crossplayem
- Greg23272 years agoSeasoned Veteran
@spartaklub-----1Miałem taki mecz, ale u mnie i u przeciwnika w drugiej połowie nie było widać jednego gracza tylko kursor. Tu to parodia już piłki nożej plus opóźnienia. . Niekoniecznie to musi być spowodowane cziterem, gra sama potrafi zaskakiwać :D
- 2 years ago@Greg2327 Możliwe że to gra nie mówię nie, ale dziwny zbieg okoliczność że zawsze jak przeciwnik traci grunt pod nogami to zaczynają się cyrki u mnie opóźnienia slow motion i takie rzeczy. Najgorzej jest to że na początku normalnie mi się gra aż od pewnego momentu tragedia fizyczne przyciśnięcie a reakcja na ekranie trwa z 2-4 sekund
- Greg23272 years agoSeasoned Veteran@spartaklub-----1 To jest gra zręcznościowa, wystarczy lekkie opóźnienie i już pograne. sam sobie pluje, że kupiłem xbox i monitor do niego. Wcześniej grałem na pc, myślałem, że to wina lapka te opóźnienia. Jednak na xbox wygląda to tak samo. 3 liga rivals kilka razy mi brakowało do awansu do 2 ale przy takich opóźnieniach rekacji zapomnij. Dziś koleś strzelił mi gola ida Eusebio prosto tylko bujając na boki od środka i nic nie mogłem zrobić
- 2 years ago
Dziś zgłosiłem konsole ps5 do naprawy bo mam wrażenie jakby tracila wydajność po rozegraniu paru minut w grze dmucha gorącym powietrzem wszystko się zacina (menu, gra) a piłkarze wyglądają jakby z plasteliny bez szczególnych zarysów nadzwyczajna bryła no ewidentnie widać jakby konsola nie radziła sobie z grą ale to dziwne bo gram na wydajności i w trybach offline nie ma tego problemu aż tak. I też to mega zastanawia że zawsze mam stałe ms w lobby i grze a gra się tragicznie, ale jak już gram z jakaś osoba z którą mam zmiennie ms tak jakby mam wrażenie że gra się super.
- 2 years ago@Greg2327 Ja mam to samo przesiadłem się z pc na ps5 w połowie Fify 23 więc było już po łatkach itp to się grało super, a teraz żałuję zakupu ps5 ... Mój kolega na PS4 nie ma żadnych problemów z grą mówił. A co do gry online to serio są momenty że aż człowiek chce płakać bo co się dzieje w grze to niemożliwe aż nie mogę się kwalifikować do fut bo brakuje zawsze jednego wina w kwali i to nie że przeciwnik to kozak, ja wygrywam z nim widzę że jest gorszy i powinien przegrać ale później zaczynają się takie cyrki opóźnienia i serio jakbyś chciał to i tak nic nie zrobisz bo nawet grając na czas to piłka zacznie ci się odbijać od nóg do przeciwnika, zawsze to się dzieje jak zaczynają być lagi
- Greg23272 years agoSeasoned Veteran@spartaklub-----1 Ja gram na xbox series s, konsola jescze bardziej ograniczona wydajnosciowo. Gra jest źle zoptymalizowana widocznie skoro ps5 nawet nie daję rady :D
- 2 years ago@Greg2327 tak to napewno też, ale offline mogę grać a pozatym do 2 latki gry grało mi się super nawet miałem frajdę ze strzałami z precyzyjnym wykaczeniem bo czułeś tych zawodników teraz to nawet zielenk nie zobaczysz haha
- 2 years ago@Greg2327 Nie wiem jak jest na x, ale EA fc na new gen jest robiona w dynamicznej rozdzielczości 4k czyli jak nie masz monitora 4k albo tv to już masz podwójne skalowanie, na PS4 old gen, gra zriovona jest w full HD. Jakby nie patrzeć renderewanie stabilnych 60 k w 4 a w full HD to duża różnica plus nowy silnik graficzny na nową generację (na forum piszą że w wersję na PS4 można norlanie grać) próbowałeś zagrać na starszą wersję?
- 2 years ago@Greg2327 podobno samo PlayStation obsługuje tylko full HD i 4k w proporcji 16:9 (natywnie) a więc np masz telewizor/monitor full HD 1440 16:10 to pierwsze skalowanie gry później skolowanie konsoli i skalowanie ekranu.
- Greg23272 years agoSeasoned Veteran@spartaklub-----1 Nie sprawdzałem, pobiorę przetestuję w ten weekend. Co do kwalifikacji do ligi weekendowej zawsze w niedziele sobie robie, wydaję mi się że dużo łatwiej
- 2 years ago@Greg2327 Jak masz możliwość podłączenia konsoli do czegoś z 4k natywnym to spróbuj i ustaw tak samo w konsoli rozdzielczość 4k to zauważysz poprawę przez chwilę ale później to już konsola nie ogarnia renderowania 60klatek w 4k. I zastanawia mnie że w grze slow motions czas zwalnia jak jesteś przy piłce ale na powtórkach i jak robisz transmisje to wszystko płynnie chodzi
- 2 years ago
Wiesz co do ligi kiedy łatwiej to kwestia indywidualna ja gra z wyłączonym crossplayem i na ps5, a jednak prosi grają na ps bo PlayStation sponsoruję turnieje czyli teoretycznie na ps5 powinno być najwięcej spocencow hehe, ja mam takie odczucie że najlepiej w czwartek po nagrodach bo najlepsi grają kwali odrazu po mistrzostwach, ci średni w tygodniu a w czwartek po nagrodach sami niedobitki i wtedy mi się najłatwiej gra np.
Ja np grałem w wersję na PS4 i czuć różnicę w wydajności normalnie możesz grać, ale ja się przyzwyczaiłem do wersji z nowej generacji bo jednak te style biegu itp to robi różnicę, na old gen tylko pace się liczy niestety i gra wygląda słabo
- 2 years ago@Greg2327 tylko wersja Ultimate ma wersję na dwie generację
- Greg23272 years agoSeasoned Veteran@spartaklub-----1 Na xbox są obie wersje bez różnicy jaką wersje kupiłeś. Wolę te nowszą ponieważ gram z włączonym crossplayem. Co weekend się kwalifikuje, ale gra w mistrzostwach już tragedia średnio 11 zwyciestw przy takimm opóźnieniu po prostu się nie da. W tym tygodniu tylko 7 wygranych jakiś błąd w play z utratą pakietów. W niedziele zrobiłem kwalifikacje na luzie 6 wygranych. Nie rozumie tej gry czasami