Forum Discussion

rainmar83's avatar
6 months ago
Solved

Wysoki ping przed każdym meczem.

Cześć. Mam pytanie do administratorów. Czy EA odłączyło serwer w Warszawie? Od dłuższego czasu ping przed każdym meczem jest w okolicach 30ms a gameplay jest tak ociężały, że karta o overalu 99 biega jak karta srebrna. Zaznaczam, że inne gry online działają mi płynnie więc to nie wina mojego łącza internetowego. Na dzień dzisiejszy gra jest dla mnie niegrywalna szczególnie jak dogra mi oponenta z europy zachodniej. Widać wtedy wyraźnie, że przeciwnik biega na przyśpieszeniu. Przykro się robi, że dla EA Polska pod względem infrastruktury sieciowej jest krajem piątej kategorii...

• Hej @rainmar83 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Nie jest mi nic wiadomo na temat tego by jakiekolwiek centrum przetwarzania danych zostało "odłączone". W przypadku ustalania trasy Twojego połączenia gra połączy się z serwerem na podstawie najlepszego połączenia. Nie jest zagwarantowane, że będzie to serwer który jest geograficznie najbliżej Ciebie, z racji czynników na które EA nie ma wpływu. 

Sprawdź proszę czy sytuacja zmieni się jeśli zmienisz ustawienia matchmakingu: 

Konfiguracja - Ustawienia sieciowe - Matchmaking opcje tworzenia gry - zmień ustawienie Matchmaking na podstawie przybliżonej lokalizacji. 

Więcej informacji na tematy tego w jaki sposób działają i gdzie są zlokalizowane centra przetwarzania danych znajdziesz tutaj:

EA SPORTS FC 24 - Lista lokalizacji centrów przetwarzania danych EA SPORTS FC™ i dodatkowe informacje

2 Replies

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,619 PostsLatest Activity: 5 days ago