3 months ago
Błąd z grą ea fc 25
Produkt: EA SPORTS FC 25 Platforma:PC Podaj na jakiej platformie grasz? Steam - PC Model karty Nvidia lub AMD 4070 Podaj ilość pamięci RAM w GB 32 W którym trybie miało to miejsce? Ultimate Tea...
Proszę bardzo mam nadzieję że jakoś ten błąd naprawimy
Hej @Artengo0
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag.
Po pierwsze zauważyłem, że sterowniki Twojej karty graficznej nie są zaktualizowane do najnowszych. Najnowszy sterownik dla Twojej karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4070 pobierzesz stąd.
Miej na uwadze, że niektórzy gracze zgłosili problemy związane z płynnością gry po ostatniej aktualizacji gry. W niektórych przypadkach problem ten da się rozwiązać poprzez aktualizację starszego sterownika (który i tak jest nowszy niż ten aktualnie zainstalowany na Twoim komputerze). Starszy sterownik pobierzesz stąd.
W pliku DxDiag znalazłem błędy:
P1: FC25.exe
P2: 1.0.0.0
P3: 67346dae
P4: FC25.exe
P5: 1.0.0.0
P6: 67346dae
P7: c0000005
Które zostały również potwierdzone w monitorze niezawodności. Problem ten potencjalnie związany jest z aktualizacjami VC++, oraz pamięcią RAM komputera. W pierwszej kolejności upewnij się, że nie masz żadnych oczekujących aktualizacji systemowych. Jeśli wszystkie aktualizacje są pobrane zainstaluj ponownie aktualizacje VC ++ za pomocą instrukcji poniżej:
Po zainstalowaniu lub naprawieniu obu wersji vcredist.exe gra powinna się już zainstalować i uruchomić bez problemów.
Błędy VC++ i .dll w aplikacji Origin
Następnie sprawdź czy nie występują błędy pamięci:
1. Naciśnij Windows + R
2. W oknie uruchamianie wpisz mdsched.exe i naciśnij Enter.
3. Uruchom ponownie komputer sprawdzając czy wysępują problemy.
Kolejnym błędem, który zauważyłem było:
P1: SteelSeriesSonar.exe
P2: 1.59.0.0
P3: 6377dc84
P4: KERNELBASE.dll
Biblioteka KERNELBASE.dll jest jedną z głównych bibliotek na Twoim komputerze. Błędy z nią związane mogą prowadzić do niestabilności systemu. Skorzystaj proszę z kontrolera plików systemowych by sprawdzić spójność plików i ewentualnie je naprawić:
Upewnij się również, że aplikacja SteelSeries jest zaktualizowana do najnowszej wersji.
Dla testu sprawdź proszę czy problem będzie pojawiać się kiedy ją wyłączysz oraz w momencie uruchomienia komputera w trybie czystego rozruchu.
Niestety żadne z tych kroków nie pomógł gra nadal się crashuje w tym samym momencie gdy tylko zawodnicy się pojawiają
Hej @Artengo0
Dzięki za odpowiedź, poproszę Cię o nieco więcej szczegółów na temat wykonanych kroków.
Czy problem pojawił się zarówno przy najnowszym i starszym sterowniku karty graficznej?
Czy podczas instalacji aktualizacji VC++ pojawiły się jakieś błędy? Czy udało Ci się zainstalować je wszystkie?
Czy przy sprawdzaniu pamięci RAM oraz plików systemowych pojawiły się jakieś komunikaty?
Czy zauważyłeś jakieś zmiany przy wyłączeniu aplikacji SteelSeries?
Czy zauważyłeś jakieś zmiany przy uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu?
sterowniki były sprawdzane starsze i nowsze nic to nie dało co do pamięci ram wszystko jest w porządku wyłączenie aplikacji steelseries nic nie pomaga jak i czysty rozruch a co do VC++ mam pliki o nazwie vc2012update3 który został pomyślnie zainstalowany jak i vc2013 ale vc2015 i vc2017 komputer wyświetla komunikat że jest już lepsza wersja zainstalowana i vc2019 również pomyślnie została zainstalowana dodam że skanowanie poprzez sfc /scannow i wyłączenie antywirusa i dodanie folderu gry jako niegroźny niczym nie pomaga