Najgorsza kariera w historii FIFY/EA FC
Produkt: EA SPORTS FC 25
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? EA app - PC
Model karty Nvidia lub AMD Gigabyte RTX 4080 Super
Podaj ilość pamięci RAM w GB 32GB
W którym trybie miało to miejsce? Tryb Kariery
W jakim trybie? Kariera Menedżera
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Grając z AI dłużej niż 30 minut i nie dostać szału.
Co się dzieje? Wszystko. Ta gra w singlu to kompletna porażka. Granie przeciwko AI to jest maraton nerwów i szału. Ja nigdy nie narzekałem na żadną Fifę, ponieważ grałem głównie kariery dla funu, a FUT'a grałem albo bardzo sporadycznie albo wcale. Chyba tylko w 2 częściach grałem więcej online niż offline. W każdym razie granie kariery w EA FC 25 to jest jakaś katorga. W gameplayu nie działa praktycznie nic, mechanika to jakieś dno, a AI to jakiś kabaret. Zawsze grywam kariery na Klasie Światowej/Legendarnym i nigdy nie miałem problemu radzenia sobie z AI, tak w tej części mimo, że i tak wygrywam 90% meczów, tak to co się dzieje w ich trakcie to jest dno. Ale do sedna: Dobór podań to jest jakaś masakra - czasem na 10 podań 8 dojdzie tam gdzie nie chce. Nie wiem jak co zmieniło się w zwykłych podaniach i jak działa sposób doboru tego gdzie te podanie poleci względem wychylonej gałki, ale w 25 to działa fatalnie. Dajmy na to taką sytuację - jak wiadomo boisko widać od boku, więc załóżmy, że jestes przy piłce środkowym obrońcą i chcesz podać do prawego obrońcy - wychylasz gałkę w górę, dobierasz średnią siłe podania, to baran ci poda potężną lagę do twojego PS - jaaaaaak to możliwe???? i to się stanie w 8 na 10 sytuacji. A co się dzieję w środku pola jak będąć przy piłce jakimś zawodnikiem masz swoich zawodników z lewej, pod skosem, z prawej, na przeciwko. Wtedy to już jest jakies wariactwo. Nie ważne jak precyzyjnie nie wychylisz drążka i tak jest 80% szans na to, że te podanie nie dotrze tam gdzie chcesz. Dalej... Podania prostopadłe górą to jakaś komedia - lekko, średnio, mocno - nie ważne, żadne dalsze takie podanie nie dojdzie dobrze. Albo kończy się na autcie, albo zawownik do tego nie dobiegnie albo jakimś dziwnym cudem zostanie przejęte przez przeciwnika. Strzały finezyjne - nie działaja kompletnie. Jeszcze rozumiem fakt, że były zbyt OP i ideą urealistycznienia tego zostały nieco zmienione, ale nie tak jak wygląda to aktualnie. Zdarzały mi się mecze gdzie z idealnych pozycji, strzelając zawodnikami o dobrych statystykach rzecz jasna na 6-7 strzałów absolutnie każdy strzał został wybroniony. I to nie ważne czy w polu karnym już byłem czy lekko przed. Tam każdy nawet jakiś bramkarz 70-80 overalla zachowuję się jak Neuer w prime. Jeszcze te obrony wyglądają tak sztucznie oskryptowane, że niemożliwe strzały do obrony są wyciągane jakby to był najprostszy do obrony strzał. Rzuty wolne - dramat tak samo. W Fife 23 strzelanie ich było niesamowicie przyjemne i dawało ogrom satysfakcji tak tutaj dajesz dość mocne podkręcenie i praktycznie od samego spodu ustawiasz podbicie piłki, a ona i tak trafia w mur. Tu dosłownie ta sama sytuacja w jednym meczu miałem 3 wolne z około 17-18 metrów, i wszystkie siadły w mur, a za każdym razem celowo podnosiłem uniesienie piłki. To jest jakaś parodia. Dodatkowo ta śmieszna kreska trajektorii w jakimś dziwnym kolorze przez co prawie jej nie widać, a szczególnie jej końca i nie widać dobrze jak wygląda podkręcenie. Nie wiem specjalnie takie kolory żeby się to zlewało z murawą? Ciężko było dać coś kontrastującego z zielonym ? Zachowanie AI przy piłce. To to już jest w ogóle odlot kompletny. Nie wiem jak to wygląda na amatorach czy jakiś początkujących, ale na klasie światowej/legendarnym to każdy zawodnik przeciwnika (AI) zachowuję się jak Antony w realu albo De Jong z Barcelony - kręcą kółka, jakieś dziwne ruchy w miejscu, lewo, prawo, pobiegnie 2 metry i zawróci, zacznie nienaturalnie biec znów w innym kierunku. Trzymając przycisk od tego zejścia nisko na nogach, żeby mieć ten kontrolowany movement w trakcie obrony to tylko bardziej utrudnia niż pomaga, bo te barany AI się kręcą jak bączki. Wygląda to tak komicznie, a dodatkowo nie da się zabrać im tej piłki. Są mecze gdzie potrafię mieć 10% posiadania piłki i mimo, że wbiłem tego gola na początku, to potem cały mecz muszę ganiać za nimi albo się bronić, bo się krecą i nie da się im odebrać piłki. Kartki - to jest jakieś nieporozumienie. Każdy wślizg od tyłu = czerwona z automatu. Nie ważne jaki by ten faul nie był. Dziś miałem chyba najbardziej irracjonalną kartkę w historii. Wbiegłem zawodnikiem między 8 zawodników, lekko się przedarłem i AI mnie sfaulowało, ciężko powiedzieć nawet jak, bo to nie był wślizg, tylko to wyglądało jakby mój zawodnik po prostu się lekko potknął o kogoś i przed polem karnym dostało AI czerwoną, gdzie to nawet nie był ostatni obrońca, a faul był przed polem karnym. I to tylko dlatego, że faul był od tyłu. A ten faul można było porównać do lekkiego wytrącenia z równowagi, nie do jakiejś kosy czy sanek czy czegokolwiek innego. Dramat! Bez końca tak można wymieniać, ale podsumowując kariera jest niezdatna do grania chyba pierwszy raz w historii. W EA SPORTS FC 25 działa dobrze tylko jeden tryb - FUT.
Co powinno się stać? Teraz już nic, ale w 26 taki gameplay po prostu nie ma prawa tak działać.
xxx
Hej @Al4nic
Bardzo dokładnie analizujemy wszystkie opinie dotyczące naszych gier. Choć nie możemy obiecać wprowadzenia zmian, chcemy przekazać Twoją opinię do odpowiedniego zespołu, który zawsze dąży do zapewnienia graczom jak najwyższej jakości rozgrywki.