Forum Discussion
A czy próbowałeś usuną też wcześniejsze zapisy gry oraz ustawienia. Zwłaszcza, jeśli zapisane są w chmurze? Może tu wkradł się jakiś błąd.
Możesz też sprawdzić ustawienia routera, przełączając protokół IPv6 i IPv4. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj.
- 3 months ago
Usunąłem dane FC 25 z pamięci konsoli oraz te zapisane w chmurze, ponownie utworzyłem nowy skład oraz taktykę, zmieniłem też stroje i logo.
6 prób zagrania w Rivals, 3x utracono połączenie z przeciwnikiem, 2x czarny ekran, za szóstym razem rozegrałem mecz...
Sprawdziłem ustawienia routera, IPv6 mam wyłączone, powinno być włączone?
- EA_Kalina3 months ago
Community Manager
@bigfilip_1702 Konsole PS5 obsługują połączenia sieciowe wykorzystujące protokół IPv6, ale nie obsługują połączeń sieciowych obsługujących wyłącznie protokół IPv6. Jeśli router jest ustawiony na korzystanie jedynie z protokołu IPv6, zmień jego ustawienia tak, aby korzystał również z IPv4. Aby uzyskać więcej informacji na temat zmiany ustawień routera, skontaktuj się z producentem.
Podeślij nam również historię błędów z konsoli.
- 3 months ago
Router był ustawiony tylko na IPv4 ale nic nie zmieniałem...
Nie uwierzycie co rozwiązało problem. Zamiast połączenia poprzez WiFi, podpiąłem PS5 do internetu za pomocą kabla. Wszystko już w porządku, nawet zacinki w trakcie gry zniknęły.
Konsolę mam obok wzmacniacza sygnału więc nie pomyślałbym że tu był problem a pomogło najprostsze rozwiązane.
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam!
About FC 25 Zgłaszanie błędów - Archiwum
Recent Discussions
- 7 days ago
- 8 days ago
- 9 days ago