Forum Discussion

Kanahiii's avatar
7 months ago
Solved

Zakończenie pracy EA app.

Produkt: EA SPORTS FC 25
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? Steam - PC
Model karty Nvidia lub AMD RTX 4070 TI Super
Podaj ilość pamięci RAM w GB 32
W którym trybie miało to miejsce? Tryb Kariery
W jakim trybie? Kariera Zawodnika
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Normalne granie
Co się dzieje? Co kilka minut wywala mi błąd "Gra FC 25 zostanie zamknięta z powodu zakończenia pracy EA app". Był już temat jak to niby naprawić, ale i tak to nie pomaga. - reinstall EA app był - EAUpdater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe. > było robione ze 2x - wyczyśzczenie pamięć podręcznej EA app >> był robiony ze 3x - usuwałem tymaczosowe pliki z " C:\Users\$$$$$\AppData\Local\Temp - na Steam próbowałem naprawić gre i wszystko pokazywało że jest ok
Co powinno się stać? Aplikacja nie powinna się sama zamykać

Błąd wyskakuje podczas meczów, treningów czy nawet w menu.

• Problem rozwiązany, już wszystko działa. Można zamknąć temat.
    Rozwiązanie:
    - Odinstalowanie EA APP i zainstalowanie Origin.
    Wniosek:
    - EA APP nie działa poprawnie, starsza aplikacja działa o wiele lepiej 
    Pozdrawiam.

7 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • Zrobiłem także reinstall Steam i gry. Próbowałem także na czystym rozruchu, dodałem aplikacje i grę do wyjątków w windows defender, nawet wylaczałem dla przetestowania defender.
    Nie mm już pomysłów. Najlepsze jest to, że to tylko w tej grze tak się dzieje.... gram np w nfs unbound to nie ma tego problemu. Nie ma to jak kupić grę w która i tak nie można pograć. TRAGEDIA.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 months ago

Hej @Kanahiii 

Dzięki za Twój post i przedstawienie nam listy kroków, które udało Ci się do tej pory wykonać.

Proszę przetestuj jeszcze działanie EA app i samej gry z poziomu nowego konta administratora i daj nam znać jak poszło.

• Witam @EA_Kalina

Niestety, stworzyłem nowe konto administratora, ale nic nie pomogło, tak 20-25 min i zaś to samo (czasami szybciej wywala ten błąd) zdjęcie w załączniku.
    Oczywiście po przetestowaniu na innym koncie zrobiłem także test z Wierszu Poleceń "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" i "sfc /scannow". zdjęcie w załączniku.
    Po tym teście także dzieje się to samo. Nie mam już pomysłu. To się dzieje tylko i wyłącznie w FC 25 ☹️

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 months ago

Przeinstaluj dodatkowo obydwie aplikacje (Steam i EA app zainstaluj w lokalizacji domyślnej). Dodatkowo dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

• Ogólnie wszystko od samego początku było zainstalowane w domyślnych lokalizacjach, nigdy nie zmieniam na inną, ale i tak od nowa zainstalowałem steama i ea app. Oczywiście od nowa zainstalowałem FC 25, już nie liczę ile razy przeinstalowywałem te aplikacje i grę 😞😞
    Tak samo miałem dodane wszystkie pliki w zaporze sieciowej tzw. EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe. Także dodane były całe foldery ze steam i ea app do wyjątków w windows defender. Nie używam innych antywirusów.  Zdjęcie w załączniku. Odczuwam to tak jakby aplikacja miała jakiś timer po którym wyłącza sama aplikacje tak po 20+ minutach. 

• Zaktualizowałem od nowa Windowsa i zaktualizowałem do najnowszej wersji 24h2. Dalej to samo i najlepsze że próbowałem zagrać w nfs unbound i gra działała bez wywalenia, a na FC 25 dalej wywala ten błąd. Czasem to nawet jeden połowy meczu nie idzie rozegrać. 

• Problem rozwiązany, już wszystko działa. Można zamknąć temat.
    Rozwiązanie:
    - Odinstalowanie EA APP i zainstalowanie Origin.
    Wniosek:
    - EA APP nie działa poprawnie, starsza aplikacja działa o wiele lepiej 
    Pozdrawiam.

About FC 25 Zgłaszanie błędów - Archiwum

987 PostsLatest Activity: 7 months ago