Forum Discussion
Hej @Roguszek
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Zacznij proszę od usunięcia pliku ustawień osobistych i utworzenia nowego.
Prześlij nam również plik DxDiag.
Dzięki za przesłanie pliki DxDiag.
Zauważyłem, że sterowniki Twojej karty są niezaktualizowane. Najnowszy sterownik dla Twojej karty pobierzesz stąd. Podczas instalacji wybierz opcję czystej instalacji, którą znajdziesz w zaawansowanych opcjach.
Po aktualizacji sterownika sprawdź czy problem będzie pojawiał się nadal.
Jeśli tak:
- Zauważyłem, że do Twojego komputera podpięte są dwa monitory. Dla testu odłącz jeden z nich i sprawdź czy gra będzie się nadal wyłączać.
- Zakładam, że na Twoim komputerze zainstalowany jest program anti-cheat Vanguard, dla testu sprawdź czy problem będzie pojawiał się po jego odinstalowaniu.
- Ostatecznie jeśli po wykonaniu powyższych dwóch kroków, problem będzie pojawiał się nadal - utwórz nowe konto administratora i uruchom grę z jego poziomu.
Widzę, że sterowniki Twojej zintegrowanej karty graficznej zdają się być niezaktualizowane. Najnowszy sterownik pobierzesz stąd, bądź możesz skorzystać z Intel® Driver & Support Assistant.
Najnowsze sterowniki dla Twojej dedykowanej karty graficznej znajdziesz tutaj. Podczas instalacji wybierz opcję czystej instalacji, którą znajdziesz w zaawansowanych opcjach.
Po instalacji sterowników, upewnij się, że do uruchomienia gry wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna.
Jak dostosować profile i ustawienia Optimus? – NVIDIA
W pliku DxDiag zauważyłem również błędy związane z OmenCommandCenterBackground.exe. Upewnij się, że ta aplikacja jest zaktualizowana do najnowszej wersji.
@OliHTK Ciebie poproszę o nie zakłócanie dyskusji. Jeśli szukasz pomocy prześlij nam plik DxDiag.
- 5 months ago
Dzień dobry,
Zainstalowałem sterowniki do karty NVIDIA oraz INTEL i dalej jest to samo, że po włączeniu trybu squad battles lub innego trybu gry pojedynczej wyrzuca do pulpitu. Ustawień optimus nie mogę dostosować, ponieważ nie wyświetla mi się w zakładce Pulpit taka opcja jak "dodaj opcję uruchom z procesorem graficznym. Ponownie również przesyłam plik dxdiag po owych aktualizacjach.
- EA_Kuba5 months agoCommunity Manager
Hej @Roguszek
Wykorzystywanie właściwej karty możesz ustawić w zakładce "ustawienia programu".
Zauważyłem również, że posiadasz laptop marki HP. Na forum przewinęło się kilka wątków gdzie rozwiązaniem przy laptopach tej marki okazało się pobranie aktualizacji laptopa. Podejrzewam, że na Twoim komputerze jest zainstalowane oprogramowanie HP, które pomoże Ci w wykonaniu tego kroku. Szczególną uwagę zwróć na sterowniki i aktualizacje związane z dźwiękiem.
- 5 months ago
Ustawienia grafiki miałem w porządku. Mimo aktualizacji HP dalej błąd występuje.
About FC 25 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 18 hours ago
- 6 days ago
- 7 days ago