Forum Discussion

cookavsky's avatar
cookavsky
New Scout
2 months ago

EA FC Zlagowany gameplay

Od Fify 10 grałem w to coś na xboxie, z roku na rok jeśli chodzi o rozgrywkę było coraz gorzej. Powolne ruchy, podania nie tam gdzie trzeba, nie raz nawet mijają dwa ruchy zawodnika od momentu wciśnięcia guzika na padzie. No i w końcu miałem tego dość, ludzie mówili, że na kompie jest lepiej. No i było do pierwszej aktualizacji po kupnie kompa. Było parę dni, gdzie udało mi się wejść z 6 ligii na 2 ligę bez problemu, aż tu ten nieszczęsny patch. Od 2 miesięcy próbuję ustawić to G**** i się nie dało. Przestawianie internetu, wyłaczanie hdr, vrr, g-sync, zmniejszanie rozdzielczości, częstotliwości, synchronizacja, przestawianie modułu w telewizorze.

I nadal czułem się bezsilny. Nigdy nie przeszkadzało mi przegrać z kimś. Wiadomo wkurzysz się, no bo to przegrana. Ale moment kiedy czujesz jak nie możesz się ustawić jak chcesz, podać gdzie chcesz, strzelić w dobrym momencie. Nie przez przeciwnika, ale przez samą grę, która co roku wychodzi i każdy ją wychwala jaka ona nie będzie dobra.

Dzisiaj znowu próba ustawienia tego czegoś męczyłem się 6h.

Z tego co się dowiedziałem to dla:

• AMD trzeba wyłączyć wszystkie dodatkowe opcje
  • lub ustawić 90 fps na 144, 120 hz
  • Nvidii ustawić DSR współczynnik > skalowanie DL(te najnowsze) i następnie w grze zmienić z natywnej właśnie na tą z DL

Ze względu, że mam Nvidie ustawiłem DL, zmieniłem rozdzielczość w grze oczywiście zostawiając natywną na pulpicie ustawiłem także borderless window

Zagrałem 3 mecze, martwię się, że to tylko przypadek. Ale gra przyśpieszyła do takiego stopnia, że mogłem nawet się obkręcać zawodnikiem.

Mam nadzieję, że tak zostanie. A jak komuś pomogłem to bardzo się cieszę.

5 Replies

• Niestety po resecie znowu g******* gameplay. Tej gry już nic nie uratuje nawet zachwycający się youtuberzy.

• Ksg700's avatar
    Ksg700
    New Adventurer
    2 months ago

Gra sama w sobie kiedyś, kiedy jeszcze rywalizowała z PES była fajna. Później musieli się pojawić złodzieje, oszuści i kombinatorzy,no i jest jak jest. A youtuberzy? Jeden z nich prowadzący szkołę przegrywał że mną 0:3 i uciekł,EA ma darmową reklamę za którą funduje im wypasione paczki,a oni trzepią kasę na małolatach. 

• Śmieszy minie to, że jeszcze parę miesięcy temu podczas TOTY, każdy nagrywał jak ta gra jest zepsuta. A teraz, żeby dostać darmową fifkę, każdy zachwala się nad tymi 99 overall. 

Zauważyłeś to, że na każdym opisie pod wersją Ultimate Edition zniknęła zawartość ikony na EA 26? Nawet tam przy EA App, gdzie masz porównanie edycji standard, ulti i EA Play Pro. Jest odznaczone dostanie ikony na 26, w opisie PS5 i Xbox nie ma zmianki o ikonie. Ciekawe, czy to jakiś błąd, czy się wycofują od dania ikony ludziom. Dodatkowo kwestia tego rozdania fifa pointsów, nigdzie nie mogę znaleźć oficjalnej informacji jak one będą dystrybuowane. 

About FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.1,001 PostsLatest Activity: 3 months ago