EA FC Zlagowany gameplay
Od Fify 10 grałem w to coś na xboxie, z roku na rok jeśli chodzi o rozgrywkę było coraz gorzej. Powolne ruchy, podania nie tam gdzie trzeba, nie raz nawet mijają dwa ruchy zawodnika od momentu wciśnięcia guzika na padzie. No i w końcu miałem tego dość, ludzie mówili, że na kompie jest lepiej. No i było do pierwszej aktualizacji po kupnie kompa. Było parę dni, gdzie udało mi się wejść z 6 ligii na 2 ligę bez problemu, aż tu ten nieszczęsny patch. Od 2 miesięcy próbuję ustawić to G**** i się nie dało. Przestawianie internetu, wyłaczanie hdr, vrr, g-sync, zmniejszanie rozdzielczości, częstotliwości, synchronizacja, przestawianie modułu w telewizorze.
I nadal czułem się bezsilny. Nigdy nie przeszkadzało mi przegrać z kimś. Wiadomo wkurzysz się, no bo to przegrana. Ale moment kiedy czujesz jak nie możesz się ustawić jak chcesz, podać gdzie chcesz, strzelić w dobrym momencie. Nie przez przeciwnika, ale przez samą grę, która co roku wychodzi i każdy ją wychwala jaka ona nie będzie dobra.
Dzisiaj znowu próba ustawienia tego czegoś męczyłem się 6h.
Z tego co się dowiedziałem to dla:
- AMD trzeba wyłączyć wszystkie dodatkowe opcje
- lub ustawić 90 fps na 144, 120 hz
- Nvidii ustawić DSR współczynnik > skalowanie DL(te najnowsze) i następnie w grze zmienić z natywnej właśnie na tą z DL
Ze względu, że mam Nvidie ustawiłem DL, zmieniłem rozdzielczość w grze oczywiście zostawiając natywną na pulpicie ustawiłem także borderless window
Zagrałem 3 mecze, martwię się, że to tylko przypadek. Ale gra przyśpieszyła do takiego stopnia, że mogłem nawet się obkręcać zawodnikiem.
Mam nadzieję, że tak zostanie. A jak komuś pomogłem to bardzo się cieszę.