Gra chce Cię zachęcić do zakupu fifa pointsów , niestety ta gra już od dawna nie polega na tym jakim graczem jesteś. Możesz być słabszym graczem a i tak rozpykasz lepszego jak Ci gra będzie akurat pomagać. Ja ostatnio ro jak gram godzinę to pełnego meczu rozegrać nie potrafię z uwagi na to jak mnie ta gra wkurza. Albo dostaje czerwona kartkę za byle wślizg przy moim prowadzeniu , albo za każdy mój gol od razu jest riposta, w taki sposób, że przeciwnik wie dokładnie za każdym razem w która stronę pójdą, albo moi kompletnie nie potrafią odebrać piłki tzw samotny rajd zawodnika , albo akurat obrońcy się dziwnym trafem rozbiegają zostawiając wolną przestrzeń dla przeciwnika, albo obrońcy dostają dziwnych przemieszczeń tak aby przeciwnik miał łatwiej . Czasem jak już gram z kimś dobrym ale gra mu też pomaga to akurat podanie, które idzie do zawodnika jakimś cudem on je puszcza i trafia do zawodnika gorzej usytuowanego , mam na to nawet filmik później postaram się go wrzucić , tak więc aż takiego znaczenia nie ma jak do końca grasz tylko czy gra Ci pomaga ....