Forum Discussion

ProXy_Hajt's avatar
ProXy_Hajt
Seasoned Novice
23 days ago

w 100% niezasłużona permanentna blokada

Dostałem perma bana za rzekome sprzedawanie coinsów, rzadko korzystam z rynku transferowego praktycznie nie sprzedaje kart, ale wczoraj postanowiłem sprzedać dwie, nie dokonałem żadnej transakcji, która byłaby sprzeczna z regulaminem. W dniu otrzymania bana sprzedałem dwie karty: Vieira 97 za 239 000 coinsów (średnia cena rynkowa ok. 270 000 – sprzedałem nieco taniej, by karta szybciej zeszła z rynku, nie moja wina, że szczególnie na PC karty dobrze się nie sprzedają), Olise 97 za około 230 000 coinsów (zgodnie z bieżącą ceną rynkową). Wszystkie transakcje były dokonane w ramach dozwolonych widełek i na jednym koncie. Nie przekazywałem coinsów, nie kupowałem ich od osób trzecich ani nie uczestniczyłem w żadnym nielegalnym procederze. Jak to możliwe, że zostało to uznane za handel coinsami? Ktoś z supportu może zobaczy, bo rozmowa z botem i czytanie regułek, że złamałem regulamin nie jest niczym przyjemnym, gram od ponad 10 lat, od kilku lat z EA Play Pro, cały czas uczciwie, nigdy żadnego bana/ostrzeżenia w historii, a dostałem blokadę za sprzedaż dwóch kart po normalnej cenie, jeszcze regularnie płacąc na waszą grę, przecież to się kwalifikuje pod jakiegoś rzecznika praw konsumenta... Także, może ktoś z supportu zobaczy albo przekaże ktoś dalej, bo nie jest mi do śmiechu :)

2 Replies

• ProXy_Hajt's avatar
    ProXy_Hajt
    Seasoned Novice
    22 days ago

Pewnie, po dwóch "śledztwach" dalej im wyszło, że to była sprzedaż coinsów, proszę zobaczyć na te zdjęcia i proszę mi logicznie wytłumaczyć, w którym miejscu zrobiłem tutaj coś złego, bo ja już nic nie rozumiem, po prostu wystawiłem karty za tyle ile chodziły w danym momencie (21 lipiec) :)

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej ProXy_Hajt​ 

Tu na forum nie jesteśmy w stanie sprawdzić twojego konta aby potwierdzić co dokładnie się stało.  W tej sytuacji wyślij odwołanie do zespołu zajmującego się weryfikacją blokady i zawieszenia. Status zgłoszenia możesz zawsze śledzić na stronie https://help.ea.com/en/help-my-cases/  

Aby się odwołać, wybierz odpowiednią metodę kontaktu z nami, wypełnij formularz na stronie i kliknij Wyślij.

• Twoje zgłoszenie zostanie wysłane do wyznaczonego zespołu, który przyjrzy się sprawie. Możesz spodziewać się wiadomości z adresu e-mail noreply@ea.com w ciągu 10 dni, choć czasem proces ten może potrwać dłużej. Wiadomość e-mail będzie zawierać informacje o naszej decyzji i sposobie jej zakwestionowania, jeśli uważasz, że popełniliśmy błąd. Doradcy nie mogą już przekazywać spraw do naszego zespołu moderatorów ds. regulaminu

Źródło

Za każdym razem niezależny zespół zweryfikuje historię twojego konta, nawet jeśli otrzymasz podobną odpowiedź.  

About FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.960 PostsLatest Activity: 37 minutes ago