Forum Discussion
@ Dzięki za wszystkie wpisy.
W przypadku problemów technicznych, proszę Was o dodanie aktualnego raportu DxDiag oraz podesłanie listy kroków, które odhaczyliście/ wykonaliście na naszej liście.
- 5 months ago
Wykonałem naprawę gry kilkukrotnie nie pomogło, trzykrotny reinstall gry również, sterowniki karty graficznej są aktualne,system operacyjny też, usuniecie ustawień w grze nic nie dało, zamknięcie programów w tle nic nie dało. Problem jest tylko z graniem online. Jakość połączenia jest dobra, a zmiana wifi nie pomogła.Dzisiaj rano mogłem grać przez dwie godziny wyłączyłem grę chciałem zagrać teraz problem wraca. Proszę o szybką pomoc i rozwiązanie problemu bo płacimy grube siano za grę a co roku jest to samo.
- 5 months ago
Problem pojawia się u mnie w momencie jak jestem online. Jak nie ma połączenia z serwerami EA, to gra normalnie działa i się nie zamyka.
- 5 months ago
Mam tak samo, offline dziala normalnie, podłącze się do serwerów EA i po półtorej minuty wyrzuca do pulpitu bez żadnego komunikatu
- 5 months ago
prosze
- 5 months ago
Czy komuś udało się to ogarnąć ? Bo jak widać EA wzięło od nas po 400 zł i nie ważne jest to że nie możemy grać w ich produkt a kasy nie dostaniemy z powrotem
- 5 months ago
Mi pomogło (u mnie problem pojawiał się w laptopie HP Victus):
1. Wejście w aplikacje HP Support Assistant
2. Sprawdzenie w aplikacje czy mam wszystkie sterowniki HP aktualne
3. Aktualizacja sterowników (miałem parę nieaktualnych lecz widziałem to tylko w aplikacji HP Support Assistant)
- EA_Kuba5 months agoCommunity Manager
Cześć wszystkim, dzięki za odpowiedzi i przesłanie nam plików DxDiag.
Wygląda na to, że problem pojawia się na laptopach HP Victus.
W obu przesłanych przez @ozonoz85 @FreshMarson23 plikach DxDiag zauważyłem błędy związane z
Podpis problemu:
P1: SECOCL64.exeJest to aplikacja powiązana z Waszymi sterownikami dźwięku. Sprawdźcie proszę czy problem będzie pojawiał jeśli sterowniki te zostaną ponownie zainstalowane. Dodatkowo z racji tego, że aplikacja usługa SECOCL64.exe jest wykorzystywana do ulepszania dźwięku sprawdźcie czy problem będzie pojawiał się po jej wyłączeniu lub odinstalowania aplikacji.
@SenotToJa Dzięki za informacje o rozwiązaniu!
- 5 months ago
@EA_Kuba Jak mogę usunąć te pliki lub zainstalować je na nowo ? Proszę pomóżcie bo naprawdę gra nie była tania a przed 4 dni jak nie działała tak nie działa
- EA_Kuba5 months agoCommunity Manager
Hej @FreshMarson23
Jeśli tej aplikacji nie możesz usunąć lub wyłączyć z poziomu aplikacji HP, sprawdź czy uda Ci się wyłączyć tę usługę:
1. Naciśnij jednocześnie przycisk Windows + R
2. W oknie uruchom wpisz services.msc
3. Na liście usług znajdź SECOCL64.exe i wybierz "Stop/Zatrzymaj"
Alternatywnie rozwiązaniem może być również wyłączenie ulepszeń dźwięku z poziomu Windows:
-
W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania, a następnie wybierz tę pozycję z listy wyników.
-
Wybierz opcję Sprzęt i dźwięk w Panelu sterowania, a następnie wybierz opcję Dźwięk.
-
Na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) pozycję Urządzenie domyślne, a następnie wybierz pozycję Właściwości.
-
Wybierz kartę Zaawansowane i usuń zaznaczenie pola wyboru Włącz ulepszenia dźwięku lub Włącz efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), wybierz pozycję Zastosuj, a następnie spróbuj odtworzyć dźwięk na urządzeniu audio.
-
Jeśli to nie zadziała, na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) inne urządzenie domyślne (jeśli je posiadasz) i następnie wybierz pozycję Właściwości. Usuń zaznaczenie pola wyboru Włącz ulepszenia dźwięku lub Włącz efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), wybierz pozycję Zastosuj, a następnie spróbuj ponownie odtworzyć dźwięk. Wykonaj te czynności dla każdego urządzenia domyślnego.
Sprawdź również czy wyłączenie/zmiana domyślnego urządzenia wyjściowego dźwięku pomoże w rozwiązaniu.
-
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 3 minutes ago
- 6 hours ago
- 24 hours ago