Forum Discussion
@ Dzięki za wszystkie wpisy.
W przypadku problemów technicznych, proszę Was o dodanie aktualnego raportu DxDiag oraz podesłanie listy kroków, które odhaczyliście/ wykonaliście na naszej liście.
Cześć wszystkim, dzięki za odpowiedzi i przesłanie nam plików DxDiag.
Wygląda na to, że problem pojawia się na laptopach HP Victus.
W obu przesłanych przez @ozonoz85 @FreshMarson23 plikach DxDiag zauważyłem błędy związane z
Podpis problemu:
P1: SECOCL64.exe
Jest to aplikacja powiązana z Waszymi sterownikami dźwięku. Sprawdźcie proszę czy problem będzie pojawiał jeśli sterowniki te zostaną ponownie zainstalowane. Dodatkowo z racji tego, że aplikacja usługa SECOCL64.exe jest wykorzystywana do ulepszania dźwięku sprawdźcie czy problem będzie pojawiał się po jej wyłączeniu lub odinstalowania aplikacji.
@SenotToJa Dzięki za informacje o rozwiązaniu!
- 5 months ago
@EA_Kuba Jak mogę usunąć te pliki lub zainstalować je na nowo ? Proszę pomóżcie bo naprawdę gra nie była tania a przed 4 dni jak nie działała tak nie działa
- EA_Kuba5 months agoCommunity Manager
Hej @FreshMarson23
Jeśli tej aplikacji nie możesz usunąć lub wyłączyć z poziomu aplikacji HP, sprawdź czy uda Ci się wyłączyć tę usługę:
1. Naciśnij jednocześnie przycisk Windows + R
2. W oknie uruchom wpisz services.msc
3. Na liście usług znajdź SECOCL64.exe i wybierz "Stop/Zatrzymaj"
Alternatywnie rozwiązaniem może być również wyłączenie ulepszeń dźwięku z poziomu Windows:
-
W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania, a następnie wybierz tę pozycję z listy wyników.
-
Wybierz opcję Sprzęt i dźwięk w Panelu sterowania, a następnie wybierz opcję Dźwięk.
-
Na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) pozycję Urządzenie domyślne, a następnie wybierz pozycję Właściwości.
-
Wybierz kartę Zaawansowane i usuń zaznaczenie pola wyboru Włącz ulepszenia dźwięku lub Włącz efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), wybierz pozycję Zastosuj, a następnie spróbuj odtworzyć dźwięk na urządzeniu audio.
-
Jeśli to nie zadziała, na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) inne urządzenie domyślne (jeśli je posiadasz) i następnie wybierz pozycję Właściwości. Usuń zaznaczenie pola wyboru Włącz ulepszenia dźwięku lub Włącz efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), wybierz pozycję Zastosuj, a następnie spróbuj ponownie odtworzyć dźwięk. Wykonaj te czynności dla każdego urządzenia domyślnego.
Sprawdź również czy wyłączenie/zmiana domyślnego urządzenia wyjściowego dźwięku pomoże w rozwiązaniu.
- 5 months ago
Niestety nic to nie dało, co mogę zrobić bo jestem coraz bardziej zły. Nie mam innych urządzeń domyślnych. Gra jak sie zamykała tak sie zamyka po co mi edycja ultimate jak wasza gra nie działa. Fc 24 działo i działa a 25 nie co sie zmieniło ? Jak mogę odzyskać pieniądze ? Nikt nie zrekompensuje mi straconych już 5 dni od premiery. Bo help desk odpisuje raz dziennie.
-
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 9 hours ago
- 2 days ago
- 7 days ago